Přemýšlíte, jakou sladkou dobrotou, která nenabourá celý váš styl zdravého stravování? Tyto křehké slepované sušenky jsou snadné a rychlé na přípravu a určitě si na nich pochutnáte vy i vaši přátelé či rodina.

Ingredience: Na 24 kusů
- 120 g másla
- 3 lžíce sirupu z agáve
- 50 g třtinového cukru
- 60 g jemně mletých ovesných vloček
- 200 g ovesné celozrnné mouky
- 30 g bílého hustého jogurtu
- 30 ml vody
- pečicí papír
- arašídové máslo Lucky Alvin
Postup
- Máslo rozpustíme a smícháme s agávovým sirupem.
- Pak postupně vmícháme třtinový cukr, ovesné vločky a celozrnnou mouku.
- Nakonec přilijeme vodu a přidáme jogurt. Rukama vypracujeme hladké, pružné, téměř nelepivé, těsto.
- Těsto rozválíme na silikonové podložce na plát silný asi 0,4 cm a vykrajujeme sušenky pomocí vykrajovátek.
- Sušenky vyskládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.
- Po vychladnutí slepíme sušenky arašídovým máslem, čokoládovou pomazánkou nebo marmeládou.
A proč zařadit do jídelníčku ovesnou mouku?
Ovesná mouka není nic jiného, než jen rozemleté ovesné vločky. Mezi ostatními moukami vyčnívá tím, že má vysoký obsah bílkovin a prospěšných tuků. Často ji lidé kombinují při pečení s jinou moukou, dokážou tak vytvořit skutečně vláčné těsto.