Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě. Tmavý je více pražený než světlý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.
Využití:
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Balení: 500 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Potravina vhodná zejména pro sportovce. Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny.
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1304 kJ/ 302 kcal
|
Tuky
|
4 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
1 g
|
Sacharidy
|
39 g
|
- z toho cukry
|
26 g
|
Bílkoviny
|
5,2 g
|
Sůl
|
0,02 g
|