Obiloviny nebo také cereálie se dělí na celozrnné a necelozrnné. Obiloviny a produkty z nich patří do jídelníčku člověka od pradávna. Kromě toho, že skvěle chutnají, zasytí a dodají tělu energii. Obiloviny jsou hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 50 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.
Vynikající křupavé vícezrnné plátky s vysokým obsahem vlákniny.
Přirozeně bezlepková pseudoobilovina, lehce stravitelná a snadná na přípravu
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití.
Vyroben ze sušené celozrnné pšeničné krupice v BIO kvalitě, lze použít jako těstoviny nebo rýži
Pikantní směs čočky a kořenové zeleniny s vyváženým nutričním složením a velkým podílem bílkovin.
Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Křupavý chlebík jako zdroj bílkovin? Nevěříte? Přesvědčíme Vás o opaku.