Dýně jde ruku v ruce s podzimem, ať už přichází v oranžových, hnědých nebo zlatých barvách, tyto plody jsou ikonou tohoto ročního období! V tomto článku vám představíme 5 nápadů na to, jak využít dýni ve sladkých receptech. Můžete se těšit na klasický lehký dýňový koláč, který díky jeho pyré dodá receptu vláčnost a jemnost, nebo třeba velmi kreativní proteinové dýňové mini bábovky, které jsou skvělé ke kávě či snídaní do chmurného rána. Pojďte se podívat!
V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:
Často se lidé při myšlence na pečení a na sladké recepty zděsí, že budou plné cukru a nebo že po nich přiberou. Jak jistě víte z článku Proč nemůžeš zhubnout není to vždy pouze o tom jíst spoustu sladkého, ale o celkovém kalorickém příjmu a dostatku všech makroživin. Přeci jen jsme se ale u všech receptů zaměřili na kvalitní potraviny a samozřejmě malé množství jednoduchých cukrů a dostatek bílkovin.
Receptů máme na blogu již spoustu, ale protože tu máme podzim, vybrali jsme naše oblíbené tipy na recepty s použitím dýně. Věříme, že v tomto období máme dýni skoro každý. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak dýni využít!
Podzimní dezert ke kávě či snídaně do chmurného rána hotová za čtvrt hodiny a to i s přípravou! Upečte si sladké přitom zdravé a fit dýňové bábovičky. Postup je jednoduchý a rychlý, stačí pouze smíchat ingredience, dát na chvilku do trouby a roztomilé bábovičky jsou na světě.
Vše smícháme a dáme do cca deseti formiček na bábovky vymazané kokosovým olejem. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C 13 minut. Až vychladnou, odřízneme každý spodek u bábovky a přiklopíme je k sobě, polijeme je bílou čokoládou a doprostřed dáme skořici.
Neotřelá kombinace chutí se symbolickou vůní dýňového koření. Ta pravá kombinace do chladnějších dní. Zimní limitovaná edice je tvořena neotřelou kombinací na sucho pražených arašídů a pekanů, oslazená belgickou mléčnou čokoládou a ovoněna dýňovým kořením od Antonína.
Upečte si dokonalou bábovku s polevou z bílé čokolády, tvarohu a oříšků. Díky dýňovému pyré je bábovka vláčná, navíc je plná bílkovin a chuť, ta je naprosto fantastická!
Ovesné vločky, protein, erythritol, rozmačkaný banán smícháme s kypřícím práškem, ořechovým máslem, vejcem a dýňovým pyré. Polovinu směsi dáme do formy na bábovku vymazanou kokosovým olejem. Rozpuštěnou bílou čokoládu smícháme s tvarohem a proteinem a dáme do formy. Nožíkem vmícháme do těsta. Zbytek těsta nalijeme do formy a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 60 minut. Až bábovka vychladne, polijeme ji polevou z bílé čokolády, tvarohu a proteinu - stejně jako před tím. Posypeme arašídy a nasekanou bílou čokoládou.
Na fit dýňovém koláči si můžete pochutnat v jakémkoli ročním období! Dýňové pyré dodá receptu vláčnost a jemnost, v kombinaci se skořicí a vanilkou vytvoří neodolatelnou kombinaci. A o bílkoviny, jak už je v našich receptech, nouze rozhodně není.
Krém:
SmartFuel protein je jednoznačně zaměřen na kvalitu, využitelnost a vstřebatelnost. Je minimalizován obsah sladidel a dochucovadel na absolutně nejnižší možné minimum, přesto chutnají skvěle. Perfektně se hodí na pečení: odzkoušeno!
Upršený podzim už se nám blíží, má to ale jedno veliké pozitivum, jsou to přeci dýně, které nám společně se skořicí vytvoří krásnou podzimní atmosféru. Nejprve si vytvoříme jednoduché dýňové pyré, poté přidáme i jogurtovou náplň a dýňové kostky jsou na světě :)