Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit karobové brownies s arašídy

Zdravé Dezerty

Spojení banánu, čokoládové příchutě a arašídového másla zkrátka nemůže dopadnout špatně. Místo klasického kakaa jsme tentokrát zvolili karob a povedlo se, jemné a vláčné proteinové brownies chutnají skvěle.

Ingredience:

Postup:

  1. Banán rozmixujeme spolu s mlékem, arašídovým máslem a vanilkou. 
  2. Následně přisypeme všechny sypké ingredience, tvaroh a promícháme tak, aby těsto neobsahovalo hrudky. 
  3. Poté jej vlijeme do čtvercové formy vymazané olejem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 35-45 minut.
  5. Necháme vychladnout a můžeme podávat s arašídovým máslem.

NÁŠ TIP: Karob se používá jako náhrada kakaa. Karob je také alternativou čokolády v biokvalitě. Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného a pochází ze Středomoří. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Má jemnou konzistenci a hodí se do vaření, pečení či k obohacení oblíbeného smoothie.

Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by Vás zajímat:

M&M´s dort z červených fazolí

O fazolových brownies jste jistě slyšeli, ale což takhle si upéct rovnou fazolový M&M´s dort? Posuďte sami, jen těžko byste uhádli, že tento čokoládový krasavec je právě z fazolí. Navíc je dort nabitý bílkovinami. A co více, příprava není vůbec složitá.

Mandlovo jablečný chlebík

Sladký chlebík, který chutná po jablíčku, skořici, oříškovém másle a mandlích. Chuť, kterou budete zbožňovat. Chlebík je hutnější, skvěle vás zasytí, doplní potřebné makronutrienty, pochutnáte si a ještě vám provoní kuchyň skořicí.

Sleduj nás i na sociálních sítích: