Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit mrkváč z ovesných vloček

Zdravé Dezerty

Mrkvový dort neboli carrot cake je aktuálně velmi oblíbený a populární dezert. Na první pohled se může zdát, že se jedná o super zdravou a lehkou verzi dezertu, ale zdání klame... Pokud si dáte mrkváč v kavárně, je stejně jako ostatní sladké dezerty plný cukru. Pokud si držíte linii nebo se snažíte stravovat zdravě, vyzkoušejte náš recept na oblíbený mrkvový dort, který je v té nejvíce odlehčené variantě, jaká může být. Dortík je bez oleje, bez mouky a cukru. K doslazení doporučujeme čekankové slazení a místo mouky jsme použili namleté ovesné vločky. Přesto je dezert vláčný a moc dobrý. 

Ingredience:

POSTUP

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.
  2. Následně přimícháme nastrouhanou mrkev, žloutky a mléko.
  3. Vaječné bílky vyšleháme a opatrně přimícháme do těsta.
  4. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 200° péct cca 35-45 minut.

NÁŠ TIP: Pokud máte rádi sladší dezerty, doslaďte čekankovým slazením. Osladit můžete přímo těsto, nebo až hotový nakrájený dortík při servírování. Doporučujeme ještě zaprášit skořicí! :)


Mohlo by vás zajímat:

Zdravý kynutý švestkový koláč s drobenkou

Září je pro švestky uplně typické. Poďme si upéct kynutý švestkový koláč.

Ananasové řezy na plech

Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.

Sleduj nás i na sociálních sítích: