Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak si udělat z muffinu cupcake? Jednoduchý návod s ještě jednodušším receptem na těsto.

Kdo by neměl rád muffiny. Jsou lehké, vláčné ideální ke snídani nebo ke svačině. A co je to vlastně muffin? Tvarem může připomínat malý dortík, co by se do dlaně vešel. Název muffin přišel z Ameriky a čte se jako "mafin". Tyhle dobroty mají, ale i nadstavbu. Pokud se rozhodneme na něj použít polevu, krém s posypkou, nebo obyčejnou šlehačku vykouzlíme z něj rázem skvělý cupcake "kapkejk". Mrkněte na tehle jednoduchý recept.

Recept:

  • 6g (můjbílek) = 2 bílky
  • 25g protein (salted caramel)
  • 1 vejce
  • 50ml kefír
  • 30g špaldová mouka + 0,5 kypřící prášek
  • 150g jablko + 100g tvaroh+ skořice
  • Proteinový puding Ehrmann 


Postup:

  1. Nejprve vyšleháme 2 bílky a smícháme s proteinem. Bokem smícháme žloutky, kefír a mouku s kypřícím práškem + špetku soli. Do tohoto základu vmícháme sníh s proteinem a naplníme ze čtvrtiny 6 košíčků na muffiny.
  2. Jablko nastrouháme, přidáme tvaroh a skořici a tuto vsrtvu navrstvíme na těsto v košíčcích. Zbytkem těsta pokryjeme jablkovou vrstvu a pečeme 30min na 180°C (ať jsou pořádně propečené a nelepí se!)
  3. Upečené muffiny necháme vychladnout. Poté ozdobíme pudingem, já zvolila karamelový od Ehrmann.

 

Orientační nutriční hodnoty:
Na jednu porci
Energetická hodnota
80 kcal
Bílkoviny
8g
Sacharidy
5g
Tuky
1,5g

 

Mohlo by Vás zajímat:

Vajíčka se řadí mezi základní potraviny zdravé výživy, protože obsahují velké množství živin a antioxidantů. Proč se tedy tvrdí, sníst maximálně 3 vejce týdně, abychom si nezvyšovali cholesterol? Pojďme si vyvrítit tyhle hlouposti, které lidé tvrdí.

 

Tuhle dobrotu si prostě chcete dát k snídani, ke sváče nebo ke kávě. Je hrozně jednoduchá, rychlá a se samých dobrých surovin. Můžete si jej nezdobit polevou, ovocem a navíc tenhle donut se narozdíl od těch klasických nesmaží.
 
Sleduj nás i na sociálních sítích: