Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak začít trénovat po delší pauze? Celé tréninky od Jirky Vacka.

Všichni už se těší do fitness center až se vrátí k režimu, až chytnou do ruky kus železa, až naberou vytouženou svalovou hmotu zpět. S tím je spjato několik otázek, tak se na ně pojďte podívat.

Za jak dlouho ochabnou svaly, když je nebudu cvičit? 

Určitě vás už napadlo, co se stane se svaly, které delší dobu nepracují. Pokud jste týden nebo dva bez cvičení, určitě není za potřebí panikařit. Naopak není od věci si čas od času takto orazit, svaly mají skvělou paměť. Přestože se možná po dvou týdnech bude zdát, že jsou menší, není tomu tak, díky pauze budou možná lehce splasklejší, protože nebudou tak prokrvené, ale svalová hmota neubude po tak krátké době. 

Za jak dlouho se projeví cvičení? 

Při prvních trénincích po delší pauze se může prodloužit doba regenerace a svaly můžou více bolet, než si opět zvyknou na pravidelné procvičování, práci a režim. Proto je dobré nezačínat na váze, ne které jste končili, ale snížit alespoň o 20 %. Po cvičení nezapomeňte zařadit protein na doplnění živin do svalů, hořčík či L-Glutamin.

Proč suplementovat hořčík?

Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání 
Přispívá ke správné syntéze bílkoviny a normální činnosti svalů
Přispívá k elektrolytické rovnováze a normálnímu energetickému metabolismu


Jak nabrat svalovou hmotu?

Pro podporu růstu svalů je kvalitní zdroj kvalitních živin a přijímat byste měli více energie, než ji vydáte. Důležité je taky trénink, při kterém budete svaly přetěžovat. Skvělým doplňkem je i KREATIN, který může zvýšit účinek silového tréninku, zvyšuje fyzickou výkonnost, pozitivně ovlivňuje regeneraci, pomáhá budovat svalovou hmotu a pomáhá obnovit energii ve svalech.

Jirka Vacek a Kuba pro vás natočili tréninky, kterými v prvních týdnech můžete začít. Tréninky Full body jsou zaměřené k posilování celého těla a jsou ideálním řešením, než se pustíte do jednotlivých partií. 

Tímto tréninkem začněte první 1 - 2 týdny.

A dalšími dvěma tréninky pokračujte další 2-3 týdny. Pak se můžete vrhnout třeba na 4 denní tréninkový split.

Mohlo by vás zajímat:

JAK DĚLAT MRTVÝ TAH? Správná technika. Super cvik na záda. Nejčastější chyby.

Děláš mrtvé tahy, ale nejsi si jistý technikou nebo máš pocit, že si strhneš záda?  Kdo jiný by ti měl techniku tohoto základního a oblíbeného cviku vysvětlit než zrovna Jirka Tkadlčík?

Tréninkový plán na 4 dny

Máme i tréninkový split na 4 dny! V tomto článku najde odkazy na jednotlivé tréninky i videa s mnoha užitečnými radami, jak se vyvarovach chyb, aby tvůj trénink byl perfektní.

Sleduj nás i na sociálních sítích: