Můj účet
Přihlášení
Menu

Magnesium malát: Skvělá forma hořčíku pro lepší výkon a regeneraci

Maximalizujte svůj výkon a omezte únavu díky energizující formě hořčíku. Magnesium malát je organická sloučenina hořčíku a kyseliny jablečné, která nabízí víc než jen základní přísun hořčíku. Díky kombinaci s kyselinou jablečnou výjimečně podporuje produkci buněčné energie, čímž je ideální pro každého, kdo chce zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost.

✅ Velmi dobrá vstřebatelnost

Hořčík v produktu je přítomen ve formě kyseliny jablečné a elementárního prvku, což představuje minerál v chelátové vazbě. Hořčík hraje klíčovou roli v zajištění optimálního fungování našeho těla. Podílí se na stovkách biochemických reakcí. 

Jaké jsou účinky hořčíku malát? 
  • Energetický metabolismus: Hořčík podporuje vytváření energie v těle. Je nezbytný v metabolismu sacharidů a jejich využití pro tvorbu energie.
  • Svalová funkce: Správná hladina hořčíku je zcela zásadní pro svalovou kontrakci a relaxaci. 
  • Nervová signalizace: Hořčík ovlivňuje nervový systém a podílí se dokonce i na regulaci nálad a emocí.
  • Zdravé kosti: Spolupracuje s vápníkem a dalšími minerály na udržení pevných a zdravých kostí.
  • Imunitní systém: Hořčík podporuje funkci imunitního systému a zánětlivé reakce v těle.

✅ Co je hořčík malát a jak funguje? 

Jedná se o organickou sloučeninu hořčíku a kyseliny jablečné, známou také jako jablečnan hořečnatý. Díky jedinečné symbióze je hořčík pevně svázán s kyselinou jablečnou, což můžeme označit jako minerál v chelátové vazbě. Kyselina jablečná má ve výživě několik významných benefitů. Podle studiím uveřejněných v časopisu Nutrition Journal má kyselina jablečná pozitivní vliv na trávení a vstřebávání živin. Dále je tato kyselina známá díky svým schopnostem regulovat hladinu kyselosti v těle a tím podporovat optimální funkci zažívacího systému.

Co se týče vstřebatelnosti, podle výzkumu zveřejněného v časopise The Journal of Nutrition, není u organických sloučenin zásadní rozdíl ve vstřebatelnosti. Výzkum ukazuje, že Magnesium Malát tedy není vstřebatelnější než jiné formy, například glycinát.

Je však důležité zvážit širší obraz. Při výběru Magnesium Malátu nejde jen o vstřebatelnost, ale také o synergii s kyselinou jablečnou. Tato kombinace vám nejen poskytuje hořčík, ale také přináší výhody doplňkového příjmu kyseliny jablečné pro vaše celkové zdraví, jak uvádí více zdrojů a výzkumů.

✅ Prom-in 100% Magnesium Malate: Klíčové výhody a benefity

Magnesium Malát přináší několik klíčových výhod oproti jiným formám hořčíku. Podle studie publikované v časopise "Journal of the American College of Nutrition" bylo zjištěno, že Magnesium Malát může výrazně podpořit energetický metabolismus a zvýšit výkonnost sportovců.

Další významnou výhodou je jeho vliv na trávicí pohodu. Studie z "European Journal of Nutrition" naznačuje, že Magnesium Malát minimalizuje trávicí nepohodlí, které se občas spojuje s některými jinými formami hořčíku. Tato vlastnost z něj činí vynikající volbu pro použití před tréninkem, přispívající tak k optimálnímu výkonu.

Navzdory tomu, že se Magnesium Malát obvykle užívá během dne, přispívá také ke zlepšení spánku a regenerace. Výzkum z "Journal of Research in Medical Sciences" potvrzuje jeho pozitivní účinky na kvalitu spánku.

Tato kombinace výhod dělá z Magnesium Malátu velmi efektivní a všestrannou sloučeninu, která podporuje výkon, regeneraci a celkovou pohodu.

✅ Je hořčíkový deficit i vaším problémem? 

Využijte sílu hořčíku pro zvýšení svého výkonu a odstranění únavy. Tento přípravek můžete užívat kdykoli během dne, což vám zajistí příval trvalé energie pro každodenní výzvy. 

  • Chutný nápoj bez balastních látek: Rozpuštěním prášku ve 250 ml vody získáte chutný nápoj, který je vhodný k použití kdykoli během dne.
  • Žádné trávicí problémy: Malát hořečnatý díky své struktuře minimalizuje trávicí nepohodlí. Na rozdíl od citrátu hořečnatého, který může některým lidem způsobit průjem nebo nepříjemný pocit v žaludku, je při použití malátu hořečnatého toto riziko minimální.
  • 100 % denní dávky: Jedna dávka obsahuje 375 mg elementárního hořčíku, a navíc je ve formě chutného nápoje. Současně díky této dávce získáte i 100 % denního doporučeného množství vitaminu B6.

Mohlo by vás zajímat:

TOP 5 SUPLEMENTŮ | Nejlepší doplňky stravy pro sportovce i nesportovce. Jaká suplementace má cenu?

Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?

Jak rostou svaly? Co pomáhá na rychlejší růst svalové hmoty? 

Pokud budete dbát na všechny aspekty růstu svalů, pravděpodobně zaznamenáte největší progres během prvního roku. Jak na to? 

Sleduj nás i na sociálních sítích: 

Zdroj: Abbasi B et al., Journal of Research in Medical Sciences, 2012
Zdroj: Schwalfenberg GK, European Journal of Nutrition, 2017
Zdroj: Schuette SA et al., Journal of the American College of Nutrition, 1994
Zdroj: Coudray C., The Journal of Nutrition, 2003
Zdroj: Yan-Ping Huang, Nutrition Journal, 2010