Můj účet
Přihlášení
Menu

Proč si vybrat ZMA jako doplněk stravy. Jaké jsou jeho výhody?

Co je ZMA?

Zinek, hořčík a B6 jsou klíčové složky. Je to synergický doplněk: přísady by se měly navzájem více zefektivnit. Dodatek s ZMA je zásadní, protože zinek a hořčík patří mezi nejběžnější nedostatky živin.

Proč zrovna Zinek, hořčík a B6

Kombinace ingrediencí je zásadní pro dosažení nejlepšího účinku, protože mají spolupracovat, aby dosáhli nejlepších výsledků.

Zinek je klíčem k udržení zdravého metabolismu sacharidů a hormonálního zdraví. Dodávání zinku je zvláště důležitý, pokud upřednosťnujete rostlinnou stravu, neboť se často vyskytuje v živočišných produktech. Cítíte se unavení, je vaše nálada jako na houpačce? Cítíte, že máte lámavé nehty, vypadávají vám vlasy a suchou kůži máte jako papír? A to jsou ty problémy, které vidíte. A co teprve ty uvnitř těla. Článek o zinku je zde.

Hořčík patří k těm nejdůležitějším zejména proto, že se podílí jako faktor na stovkách enzymatických reakcí a také proto, že ho má většina populace nedostatek. Nároky na tento minerál se zvyšují spousty faktory. Životní prostředí, fyzické a psychické vytížení, stres, různé nemoci, třeba i hlasitá hudba a mnoho dalšího. Hořčík je kapitola sama pro sebe, takže pokud se chcete dovědět víc, mrkněte sem.

Vitamín B6 doplňuje celou tuto skvělou kombinaci, protože je také ústředním bodem výroby a přenosu energie v těle.  Absorpce B6 v ZMA je podporována zinkem - což zlepšuje kvalitu trávení a má specifický synergický účinek na B6. Tento vitamin je klíčem k tomu, aby vaše energetická hladina byla konzistentní a udržovala si dobré zdraví. 

ZMA timing

Načasování ZMA není složité, jelikož jednotlivé složky se absorbují pomalu. Horčík by měl být  užíván s jídlem. Nejlépe si vezměte ZMA s obědem nebo večeří, ale potřebujete se vyhnout užívání ZMA s jakýmikoliv vysoce kalciovými potravinami nebo nápojem. Vápník může snížuje příjem zinku.

ZMA  v bodech:

Přirozené zvýšení hladiny testosteronu
Zvýšení svalové síly
Zrychlení hojení a regenerace
Přispívá k normálním hladinám minerálů a vitamínů v krvi
Přispívá k normálnímu metabolismu bílkovin
Populární doplněk před spaním
Prohloubení relaxace a spánku

Na závěr:

ZMA je skvělým příkladem doplňku, který podporuje jak vědecký výzkum, tak důležitost každé složky a zkušenosti tisíců sportovců. Užívání doplňku ZMA pravděpodobně přinese dobrý  pocit ze zlepšené síly, blahobytu, chuti k jídlu a pravidelné hormonální funkce. 

Mohlo by Vás zajímat:

Každý jednou začíná. Žádný učený z nebe nespadl, proto dnešní téma bude 5 nejčastějších chyb začátečníků. Pojďte mrknout na článek, jaké jsou největší chyby začátečníků podle trenéra Jirky Vacka.

 

JE LEPŠÍ NA HUBNUTÍ HIIT NEBO CARDIO?

HIIT je poslední dobou hodně oblíbeným sportem. Je to velký konkurent klasického kardia. Co je ale účinější na spalování přebytečných kil? Mrkněte na nový článek.  

Sleduj nás i na sociálních sítích: