Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteinový tvaroháč s malinami

Tento koláč je takovou dietnější variantu cheesecaku bez těsta, obsahuje však spoustu bílkovin, jež jsou potřeba pro budování a udržení svalové hmoty. Pokud si chcete po tréninku dopřát proteinovou svačinku, je koláč výbornou alternativou proteinových tyčinek, pudinků nebo kaší. Po vychladnutí uchovávejte koláč v lednici, vydrží čtyři až pět dní.

Ingredience

  • Na 1 koláčovou formu (26 x 24 cm)
  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 300 g bílého řeckého jogurtu
  • 4 lžíce ořechového másla
  • 3 vejce
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 1 odměrka jahodového proteinu
  • 6 lžic celozrnné ovesné mouky 
  • 200 g mražených malin
  • pečicí papír

Postup

  1. Do hluboké mísy dáme jogurt, tvaroh a oříškové máslo a krátce prošleháme.
  2. Přidáme vanilkový a jahodový protein a celozrnnou mouku a dobře promícháme. Nakonec postupně zašleháme všechna vejce.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme asi polovinou těsta. Rozložíme maliny a zakryjeme zbytkem těsta.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 60 až 65 minut.

Sleduj nás i na sociálních sítích: