Můj účet
Přihlášení
Menu

Tipy na fit svačiny

Přemýšlíte nad tím, co si udělat za svačinku s sebou do práce, školy nebo třeba na výlet? Vyzkoušejte naše tipy. Svačiny jsou vytvořeny rychle, jsou vyvážené a plnohodnotné. Zasytí a dodají potřebnou energii na vyčerpávající den ve škole nebo frmol v práci :)

Zapečené tousty s mozzarellou

1 porce obsahuje 454 Kcal, Sacharidy 41 g, Bílkoviny 23 g, Tuky 22 g

V misce smíchejte rozmačkaný česnek s olivovým olejem. Touto směsí potřete vnitřní strany chleba. Na spodní část chleba navrstvěte plátky rajčat, mozzarelly a přidejte čerstvou bazalku. Dejte zapéct do toustovače na 2-3 minuty.

Ingredience:
✅ 2 plátky žitného chleba (cca 80 g)
✅ 100 g mozzarelly 
✅ rajče
✅ bazalka
✅ česnek
✅ 1 ČL olivového oleje


Cuketové muffiny

1 porce obsahuje 473 Kcal, Sacharidy 39 g, Bílkoviny 14 g, Tuky 29 g

Kdo by nemiloval sladké svačiny, zkuste tyhle zdravější muffiny, ve kterých skvěle zužitkujete i přebytky cuket ze zahrady. Předehřejte si troubu na 170 stupňů. V míse vyšlehejte do pěny vajíčko a cukr, poté zašlehejte olej a skyr. V druhé míse si smíchejte mouku a prášek do pečiva, postupně zašlehávejte do první směsi, nakonec zamíchejte cuketu. Naplňte formičky do ¾, nahoru dejte ovoce a nechte je péct 30 minut na 170 stupňů. 

Ingredience na 2 porce (celkem 8 muffinů)
✅ 40 g cukru
✅ 1 vejce
✅ 100 g skyru
✅ 50 g řepkového oleje
✅ 100 g špaldové mouky
✅ 1/2 prášku do pečiva
✅ 100 g nastrouhané cukety na jemno
✅ ovoce


Club sandwich

1 porce obsahuje 453 Kcal, Sacharidy 33 g, Bílkoviny 33 g, Tuky 21 g

Připravte si tenhle legendární club sandwich v odlehčené verzi, věříme, že vám bude chutnat a skvěle vás zasytí. Nejdříve si na pánvi usmažte volské vajíčko a opečte kuřecí prso. Poté vnitřní strany toustového chleba potřete majonézou a vrstvěte salát, šunku, volské vajíčko, rajče a kuřecí maso.

Ingredience:
✅ 2 celozrnné tousty (70 g)
✅ 1 vejce
✅ 2 plátky vepřové šunky
✅ 50 g kuřecích prsou
✅ 20 ml light majonézy
✅ 1 ČL řepkového oleje
✅ rajče, salát
 


Svačina do skleničky

1 porce obsahuje 481 Kcal, Sacharidy 58 g, Bílkoviny 33 g, Tuky 13 g

Tahle svačina uspokojí vaše chutě na sladké, a přitom její příprava nezabere déle než pět minut. Všechny ingredience navrstvěte do skleničky, pak už jen zavřete a nechte ideálně rozležet přes noc.

Ingredience:
✅ 200 g skyru
✅ 60 g granoly
✅ 100 g ovoce
✅ 10 g arašídového másla


Mohlo by vás zajímat:

Vzorový jídelníček do krabičky 1927 kcal

Zdravé stravování znamená strávit v kuchyni "půl mládí"? Omyl! Dnešní Food day of eating vás přesvědčí o opaku. Chutné, zdravé a vyvážeí recepty, které máte hotové během chvilky. Kompletní menu pokryje váš příjem 1927 kcal a skládá se z 166 g sacharidů, 96 g bílkovin a 93 g tuků.

Klasický perník ve fit verzi

Vláčný perníček, který provoní celou kuchyň. Klasický perník lze udělat i v super fit variantě. Klasickou mouku stačí nahradit za špaldovou, marmeládu vyměnit za Jelly od All Nutrition, ovoce v želé, které je doslazeno pouze erythritolem, a zdravější varianta je na světě.

Sleduj nás i na sociálních sítích: