Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak vybrat proteinovou tyčinku? Která je nejlepší? Čtete složení?

Proteinové tyčinky si získaly oblibu nejen mezi sportovci, dodávají tělu dostatek bílkovin, které jsou klíčové pro regeneraci a udržení svalové hmoty a skvěle zasytí. Proteinová tyčinka je ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlý a pohodlný zdroj energie, kdekoliv jí potřebujete. Proteinová tyčinka obsahuje zvýšené množství bílkovin a často méně jednoduchých cukrů a tuků.

Kdy jíst proteinové tyčinky?

Proteinové tyčinky si můžete dát kdykoliv během dne - doma, ve škole, před cvičením, po tréninku, v práci nebo na cestách:

  • před cvičením - pro doplnění energie
  • po cvičení - pro doplnění bílkovin a urychlení regenerace
  • kdykoliv během dne - pro doplnění bílkovin
  • jako dezert
  • ideální jako svačina na výlety a cestování
  • ideální svačina při turistice, lyžování, na lyžích i cyklistice 
  • jako svačina ve škole nebo v práci
  • ideální jídlo, pokud nestíháte

Zajímá vás téma bílkoviny? Uznávaný výživový poradce Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek, podívejte na super podcast nejen o bílkovinách. 

Co by měla obsahovat kvalitní proteinová tyčinka? 

Na trhu je nepřeberné množství proteinových tyčinek. Na našem eshopu najdete více než 100 druhů proteinových tyčinek, jak poznat kvalitní proteinovou tyčinku? Když otočíte obal, každého zaujme tabulka nutričních hodnot, ale zajímat byste se měli i složení.

  1. Vysoký obsah bílkovin: Bílkoviny jsou hlavním aspektem u proteinové tyčinky. V kvalitní proteinové tyčince najdete okolo 20 g bílkovin.
  2. Dobré zdroje bílkovin: Kvalitní proteinové tyčinky by měly obsahovat bílkoviny z kvalitních zdrojů, často to je syrovátkový, mléčný protein, ale i rostlinný zdroje bílkovin. 
  3. Nízký obsah přidaných cukrů.
  4. Nízký obsah nasycených tuků.

Jaké jsou nejlepší proteinové tyčinky na trhu? 
 

SmartFuel protein bar 60 g

Tyčinky jsou navrženy tak, aby poskytovaly nutričně vyvážený zdroj energie a bílkovin bez přebytečného cukru. Každá tyčinka obsahuje 20 g kvalitních bílkovin ze syrovátkového koncentrátu a mléčného proteinu.

Prom-in Pure bar 65 g

 20 g bílkovin proteinového komplexu (CFM mléčný syrovátkový koncentrát a micelární kasein). Bez přidaného cukru, doslazena sladidlem ze stévie, obohacena o vlákninu a zdrojem tuku jsou mandle či pistácie. 

Barebells Protein Bar 55 g

Pokud hledáte alternativu čokoládových tyčinek ve zdravější verzi a bez cukru, tak co se chuti týče, toto je rozhodně vítěz. Je srovnatelná možná i chuťově lepší. V každé tyčince je 20 g bílkovin z mléčného proteinu.

BiotechUSA Zero bar 50 g 

Jedna z nejprodávanějších tyčinek a to nejen díky ceně. Základem je proteinová směs ze 4 zdrojů bílkovin a vybírat můžete z 9 příchutí. Zero bar je absolutně bez cukru, lepku a laktózy. Proteinová tyčinka nemá žádnou polevu, proto se skvěle hodí i na cesty.

 Extrifit EXXE Protein Bar 65 g

Základ 20 g bílkovin tvoří mléčný a syrovátkový proteinový izolát a mléčný koncentrát. Je to ideální svačina do diety a mnoho lidí ji přirovnává konzistencí i chutí k tureckému medu. V každé tyčince najdete to, co má v příchuti. V arašídové jsou arašídy, v jablečné kousky jablek a ve skořicové je skořice atd.

Mohlo by vás zajímat:

Jaký je nejlepší protein? Podle čeho vybrat?

Chcete pomoci s výběrem toho praváho proteinu? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší proteiny, se skvělým složení a za super ceny. Vyberte podle svých potřeb. 

Jak se zbavit chutě na sladké. Jak rozeznat chuť a hlad?

Výživový specialista Petr Havlíček a Tereza Fuková odpovídají na otázky ohledně chutí a emočního hladu. Hlad je neodmyslitelnou součástí našeho života, a přesto je to téma, které často nedostává dostatečnou pozornost.

Sleduj nás i na sociálních sítích: