Prodej byl ukončen
VÝPRODEJ Z DŮVODU KRÁTKÉHO DATA MINIMÁLNÍ TRVANLIVOSTI (DMT 30.9.2024)
Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Využití:
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Použití: cizrnu namočte na 8-12 hodin, opláchněte a vařte do měkka 60-90 minut.
Balení: 500 g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota 1 335 kJ / 320 kcal | |
| Tuky: | 5,4 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g | 
| Sacharidy: | 49,6 g | 
| z toho cukry: | 11,0 g | 
| Vláknina: | 10,7 g | 
| Bílkoviny: | 21,3 g | 
| Sůl: | 0,1 g | 
Složení: Cizrna* (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku, sóji arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství