Přílohy mají hned několik funkcí: nejčastěji se jako příloha podávají těstoviny, rýže, brambory nebo knedlíky. Všechny tyto přílohy lze připravit v mnoha variantách více či méně zdravých – záleží na konkrétním receptu. Stále více získávají na oblibě dříve spíše neznámé přílohy jako je kuskus, bulgur nebo quinoa. Také se častěji setkáváme s luštěninami. Přílohy jsou významným zdrojem živin a vyplatí se dbát na jejich kvalitu, ať už jimi chceme doplnit sacharidy, bílkoviny nebo vlákninu.
REJ Celozrnné semolinové těstoviny Vřetena 400g - Celozrnné semolinové těstoviny - vřetena s 9% vlákniny
REJ Celozrnné semolinové těstoviny Penne 400g - Celozrnné semolinové těstoviny - penne s 9% vlákniny
Celozrnné semolinové těstoviny – špagety s 9 % vlákniny.
Připravte si domácí popcorn v biokvalitě. Můžete ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka k filmu. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce.
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Rýžovo-pohanková kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.
Přirozeně bezlepkové těstoviny s obsahem cizrnové a rýžové mouky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Český produkt. Bezvaječné sušené těstoviny z celozrnné pšenice v biokvalitě. Těstoviny jsou obarvené špenátovým pudrem a pudrem z červené řepy. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžova. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
PROŠLÉ DMT (8.1.2021) Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je všestranné – hodí se do pomazánek, placiček se zeleninou, na přípravu kaše aj.
Cizrně se také někdy říká římský hrách. Je to luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Pohanková kaše je fantastická sama o sobě. Připravte si rychlou snídaňovou kaši, doplňte oříšky, semínky, ovocem a dochuťte sirupem. Dokonce ji můžete použít na knedlíčky do polévky. Funguje také podobně jako jíška na zahuštění.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himálají. Basmati je také přirozeně bezlepková.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití.
Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka v biokvalitě. Připravíte z ní polentu nebo tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.
Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky.
Bezvaječné celozrnné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nejen nutričně váš jídelníček.
A přece se nelepí! Tuhle rýži nerozvaříte. Je kyprá a sypká - ideální do zeleninových polévek či jako příloha "al dente".
Cizrna neboli římský hrách je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.
Jak obohatit svoje těstovinové jídlo o protein? No jasně... Proteinové těstoviny!
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.