Přílohy mají hned několik funkcí: nejčastěji se jako příloha podávají těstoviny, rýže, brambory nebo knedlíky. Všechny tyto přílohy lze připravit v mnoha variantách více či méně zdravých – záleží na konkrétním receptu. Stále více získávají na oblibě dříve spíše neznámé přílohy jako je kuskus, bulgur nebo quinoa. Také se častěji setkáváme s luštěninami. Přílohy jsou významným zdrojem živin a vyplatí se dbát na jejich kvalitu, ať už jimi chceme doplnit sacharidy, bílkoviny nebo vlákninu.
Vynikající organické těstoviny z černých fazolí, adzuki fazolí, quinoi nebo ze zelené sóji.
Sladký nebo slaný kuskus, který stačí pouze zalít horkou vodou a do 10ti minut máte hotový pokrm!
REJ Celozrnné semolinové těstoviny Vřetena 400g - Celozrnné semolinové těstoviny - vřetena s 9% vlákniny
REJ Celozrnné semolinové těstoviny Penne 400g - Celozrnné semolinové těstoviny - penne s 9% vlákniny
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Vynikající křupavé vícezrnné plátky s vysokým obsahem vlákniny.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Cizrna neboli římský hrách je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Český produkt. Bezvaječné sušené těstoviny z celozrnné pšenice v biokvalitě. Těstoviny jsou obarvené špenátovým pudrem a pudrem z červené řepy. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Připravte si domácí popcorn v biokvalitě. Můžete ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka k filmu. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rýžové těstoviny neobsahují konzervanty ani barviva. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžova. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
Přirozeně bezlepkové těstoviny s obsahem cizrnové a rýžové mouky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků.
Bezvaječné celozrnné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nejen nutričně váš jídelníček.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Hnědá rýže v BIO kvalitě s nižším glykemickým indexem než rýže klasická.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití.
Proteinové cizrnové těstoviny jsou skvělou alternativou k běžným těstovinám .
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.
Rychle a snadno připravená přirozeně bezlepková kaše, ze které připravíte mnoho pokrmů.
Základ na pizzu s pořádnou náloží bílkovin! 26 gramů proteinu na jednu pizzu.
Celozrnné semolinové těstoviny – špagety s 9 % vlákniny.
Bezlepkové špagety z kukuřičné mouky.
Vynikající tortila s vyšším obsahem bílkovin, na které si pochutnáte a zasytí.
Bezlepkové těstoviny fusilli z kukuřično-quinoové mouky.