Můj účet
Přihlášení
Menu

7 tipů, jak zhubnout boky. Nejlepší cviky na madla lásky.

Chcete zlikvidoval tuk na bocích? Máme pro vás několik tipů, jak na madla lásky. 

✅ 1. Jídelníček a sacharidy

Správný jídelníček je klíčem, pokud chcete zredukovat tuk. Pokud chcete hubnout, musíte snížit svůj kalorický příjem. Omezte v jídelníčku potraviny s přidaným cukrem, jako jsou doslazované cereálie, granoly, smoothies, ovocné džusy či ochucené jogurty. Ve všech těchto potravinách se skrývá značné množství cukrů, ač byste to možná nečekali. Pokud se nechcete vzdát sladkého, sáhněte po některém ze sladidel, které vám do jídla a nápojů nepřidají zbytečné kalorie navíc.

Sacharidů není třeba se bát a vyhýbat se jim. Zařaďte do jídelníčku ke klasickým přílohám i ty celozrnné. Sice nemají méně kalorií, ale mají více vlákniny a více zasytí. Nebojte se různých druhů vloček, ale i brambory či batáty vás zasytí při stejné kalorické hodnotě.

✅ 2. Dostatečná příjem bílkovin

Pokud se snažíte o redukci váhy, bílkoviny by vám v jídelníčku neměly chybět. Mají největší sytící efekt ze všech makroživin, proto by měly být v každém jídle. Vyvarujete se tak uždibování a chutím chvilku po jídle. Doporučený denní příjem bílkovin je 1,4 – 2,0 bílkovin na kilogram aktivní tělesné hmotnosti (hmotnost bez tuku). Zdrojem bílkovin je maso, mléko a mléčné výrobky, vejce či luštěniny.


NÁŠ TIP: Smartfuel 100% whey protein je protein přímo z čerstvého mléka od krav z kontrolovaných EU chovů, pasoucích se na pastvinách, výsledkem je nejvyšší kvalita bez zbytečných aditiv. Syrovátkový koncentrát je vhodný pro sportovce i k běžnému doplnění bílkovin. Podporuje regeneraci, udržení a budování svalové hmoty.


✅ 3. Zaměřte se na vlákninu

I díky vláknině se bude cítit déle sytí bez pocitu hladu. Tělo nedokáže vlákninu rozložit a využít z ní energii, přesto je pro naše zdraví důležitá. Doporučený denní příjem vlákniny je 30 g. Chybět by neměla v žádném jídelníčku, protože zlepšuje peristaltiku střev, snižuje hladinu krevního cukru i cholesterolu. Obsažena je hlavně v zelenině, ovoci a celozrnných potravinách. Pokud jim neholdujete sáhnout můžete i po vláknině v prášku.

✅ 4. Pitný režim a alkohol

Pitný režim by neměl zanedbávat nikdo. Minimální doporučený příjem je 35 ml na kilogram tělesné hmotnosti a pokud sportujete měli byste pít ještě o něco víc. Pitný režim by měla tvořit zejména voda. Slazené limonády a džusy obsahují velké množství cukru, které nejsou při spalování tuků žádoucí, protože díky nim zvyšujete kalorický příjem a vůbec vás nezasytí. Pokud vám čistá voda nechutná můžete je zpestřit kousky ovoce nebo si udělat čaj. Problém není ani perlivá voda.

Občasná sklenička vína nebo jiného alkoholického nápoje vaši snahu neohrozí, ale nesmí být na denní bázi nebo ve velkém množství, protože i alkoholem navyšujeme svůj příjem a navíc s konzumací alkoholu je spojený i zvýšený pocit hladu a chutí. Příjem alkoholu by neměl překročit 20 gramů u mužů a 10 gramů u žen. 

  • 10 gramů alkoholu = cca 125 ml vína, 0,3 l piva nebo 40 ml tvrdého alkoholu
  • 20 gramů alkoholu = cca 250 ml vína, 0,5 l piva nebo 60 ml tvrdého alkoholu

✅ 5. Spánek 

Mnoho lidí jej podceňuje, ale pokud budete unavení, nejen že klesá vaše produktivita, ale zvyšujete se hladina kortizolu (stresový hormon) a pravděpodobně budete mít větší hlad a chutě na nezdravé pochutiny, abyste nahnali nějakou energii. Přestože je potřeba spánku individuální, spát bychom měli alespoň 8 hodin denně.


NÁŠ TIP: Czech Virus L-tryptophan & Valerian Root je komplexní produkt s obsahem L-tryptofanu, kozlíku lékařského a vitamínu B6. Tato kombinace souvisí s produkcí serotoninu a melatoninu, hormonů zodpovědných za pozitivní psychický stav a kvalitní spánek.


✅ 6. Přirozený pohyb

Pokud celý den sedíte v kanceláři a pak se jedete protáhnout do fitka, pořád vám chybí přirozený pohyb jako je chůze. Vyrazte několikrát do týdne na krátkou procházku, stačí půl hodinky denně. Nejenže zvýšíte energetický výdej, ale také si vyčistíte hlavu nebo můžete poslouchat nějaký zajímavý podcasty.

✅ 7. Posilování

Mnoho lidí si myslí, že pro hubnutí musí dělat hlavně kardio, ale opak je pravdou. Zařaďte silové cvičení. Díky němu si udržíte svalovou hmotu, která je „žroutem“ energie a čím větší podíl svalové hmoty budete mít, tím více energie tělo spotřebuje. Kombinujte tedy jako posilování, klidně s vlastní váhou tak kardio trénink. 

Bohužel neexistují žádné speciální cviky právě na tuto partii, ale pokud budete komplexně posilovat celé tělo a přidáte cviky na břicho a střed těla, uvidíte, že výsledky se dostaví. Tady několik tipů na domácí cvičení:

Mohlo by vás zajímat:

TOP 5 SUPLEMENTŮ | Nejlepší doplňky stravy pro sportovce i nesportovce. Jaká suplementace má cenu?

Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?

Zdravé nerovná se nekalorické. Nejčastější omyl při redukci váhy.

Mnoho lidí se domnívá, že zařazením zdravých potravin a pravidelnou stravou dosáhnou kýžených výsledků. Může být, ale tak snadné to není. Zdravé potraviny častokrát obsahují mnohem více kalorií, protože jsou i nutričně bohatší a obsahují i více prospěšných látek, než průmyslově zpracované potraviny.

Sleduj nás i na sociálních sítích: