Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak často cvičit doma pro efektivní výsledky?

Je možné změnit postavu pouhým cvičením doma s vlastní vahou nebo obyčejným vybavením za pár korun?  Ano, domácí cvičení může být velice efektivní a lze díky němu zhubnout a pěkně vytvarovat postavu. 

Jak často cvičit doma pro výsledky?

Výsledky můžete pozorovat již během několik týdnů, pokud se budete držet jednoduchých pravidel:

Nepřepalte začátek - počáteční namotivanost je super. Tlačí vás do cvičení, ale často díky ní můžete přecenit své síly a později se to projeví na nechuti k cvičení.
Udělejte si plán - Chcete cvičit 3x v týdnu nebo 5x? Napište si to, kde si přesně stanovíte den a čas pro cvičení. 
✅ Správná skladba cviků - Cvičení s vlastní vahou je skvělé, protože můžete být více komplexní a více kombinovat různé partie. 


Kdy se projeví hubnutí a první výsledky? 

Lze rychle změnit postavu? Myslím, že budu mluvit asi za každou ženu, když řeknu, že nám jde hlavně o pevné, tvarované a štíhlé tělo. Je lepší nejdřív zhubnout tuk a pak se snažit o nabírání svalové hmoty nebo naopak? Pokud si dobře nastavíte jídelníček i cvičení, můžete mít obojí. Cvičením tělo spalaluje i několik hodin po skončení tréninku, protože hodně energie tělo využije při regeneraci a obnově svalové tkáně. To je rozdíl od kardio cvičení, kde spalování po skončení aktivity není výrazně tak dlouhé. 

Pamatujte si, že platí pravidlo, čím větší podíl svalové hmoty na svém těle budete mít, tím více energie bude vaše tělo spotřebovávat. Pokud vás trápí tukové zásoby, díky nastavení lehkého kalorického deficitu a kombinaci s domácím tělo začne brát energii právě z nich. A nebojte se, že by se z vás při domácím cvičením stala kulturistka, to pro ženské tělo není přirozené, proto tyto obavy pusťte z hlavy.

Jak dlouho cvičit pro viditelné výsledky? 

Doporučuji cvičit alespoň 30 minut v závislosti na tom, kolikrát týdně si tréninky nastavíte. Je lepší cvičit vícekrát a kratší čas, než jednou týdně zničit tělo dvouhodinovým tréninkem. Pokud chcete cvičit 3x týdně, nastavte si 40 - 60 minutové cvičení. Pokud chcete cvičit 4 - 5x, 30 - 40 minut bude stačit. 

Jak efektivně cvičit doma?

Na našem YouTube kanálu najdete spousty variací domácích cvičení. Rozvrhněte si cvičení tak, abyste dvakrát po sobě necvičili tu samou partii. Příklad, jak naplánovat perfektní tréninkový týden se čtyřmi tréninky: 

PONDĚLÍ: Trénink pro pevné nohy a kulatý zadek + závěrečné břicho.

ÚTERÝ: Jóga sculpt: Kombinace jógových pozic, posilování s lehkými činkami a kardiem.

ČTVRTEK: Cvičení na vnitřní stehna pro jejich zeštíhlení a zpevnění + břišní pekáč

PÁTEK: Full body cardio workout + cvičení pro pevné štíhlé ruce

Tipy pro efektivnější výsledky při domácím cvičení

Booty Band

Pořídit si domu gumičky doporučuji každému. Tento set booty bandů má tři odpory a odcvičíte s nimi nejen nohy, ale ve videích vám ukážu i to, jak je zapojit do tréninků.

Booty Band textilní

Látkové booty bandy jsou už opravdu dělané pouze na nohy. Mají silný odpor a hýžďové svaly díky nim neuvěřitelně pálí. Takže pokud usilujete o pevný a kulatý zadek, budou se hodit.

Long Booty Band

Alespoň jednou dlouhou odporovou gumu byste doma měli mít, pokud nevlastníte žádné činky. Můžete s nimi dělat přítahy na záda, tlaky na ramena, ale i dřepy.

Vhodné doplňky pro cvičení pro ženy

Smartfuel Protein

Protein je ideální volbou po cvičení nebo jako svačina mezi jídly. Zažene hlad, chutě na sladké a ještě doplní pořádnou dávku bílkovin, díky které se budete cítit déle sytí a tělo bude lépe regenerovat.

Smartfuel Fat Burner

Podpořte spalování tuků kvalitním doplňkem. Základ tvoří kombinace rostlinných extraktů ze zeleného čaje, kopřivy indické, synefrinu, cejlonské skořice a kajenského pepře. 

Domácí cvičení má své pro i proti, ikdyž pro jasně vede. Velké plus je, že nemusíte cestovat nikam do posilovny, což ušetří mnoho času, peněz a cvičíte v soukromí. Za nevýhodu považuji to, že doma vás může od cvičení rozptylovat spoustu věcí a můžete cvičení odsouvat tak dlouho, až se k němu nedostanete. Pokud zůstanete konzistentní první změny můžete pozorovat během několika týdnů. Na první pohled nebudou sice viditelné, zpozorujete lepší výdrž, více provedených opakování, lepší kondici a budete se cítit lépe. Potom si začnete všímat nejen vy, ale i okolí, že vaše tělo se stává pevnější a hezky tvarované. 

Mohlo by Vás zajímat:

Týdenní tréninkový plán na 4 dny. Začni cvičit doma

Začni cvičit doma. Máme pro tebe 4 tréninky v délce 20 - 30minut, kdy si dáte pořádně do těla. Je to kombinace kardia a silového posilování s vlastní váhou.

Nejlepší protein pro ženy? Proteiny na hubnutí.

Protein je jedním z nejpoužívanějším doplňkem ve výživě vůbec. Který je pro ženy nejlepší? 

Sleduj nás: