Můj účet
Přihlášení
Menu

Lze zhubnout bez cvičení a správného jídelníčku?

Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek reagují na otázku, zda lze zhubnout bez cvičení a vyváženého jídelníčku.

HUBNUTÍ BEZ CVIČENÍ | Jak rychle zhubnout bez cvičení a diety? Detox, eliminační diety.

Časová linka podcastu:

0:00 Úvod
0:55 Lze zhubnout bez cvičení?
2:00 Co se stane, když skončím kalorický příjem a nebudu cvičit
6:50 Proč je svalová hmota důležitá?
10:50 Lze zhubnout pouze cvičením bez úpravy jídelníčku?
13:43 Lze zhubnout bez diety a bez cvičení?
16:15 Lze zhubnout jen problémovou partii? (přidat video i postavách)
18:30 Rychlodieta: Zhubní 5 kilo za 5 dní.
27:00 Mají smysl detoxikační a eliminační dieta?
31:00 Závěr

Lze zhubnout bez cvičení?

Ano, bez cvičení a s omezením jídelníčku zhubnout lze, ale jsou tam i následky, jako je ztráta svalová hmoty. Tělo se snaží zbavit toho, co spotřebovává energii, což svaly dělají a hubnutí se stejně po čase zastaví. Navíc bude ubývat více aktivní (svalové) hmoty, než té tukové. Pokud chcete zhubnout, pohyb by měl být součástí tohoto procesu. Čím větší podíl svalové hmoty budete mít, tím víc energie bude vaše tělo vydávat.

"Petr Havlíček: Organismus nebude udržovat něco, co nepoužíváte? Obzvlášť svalovou hmotu, která má velkou energetickou spotřebu."

Jak fungují rychlé diety?

Potřebujete rychle shodit na nějakou událost nebo na léto do plavek? Rozhodně to lze, ale úbytek tuků nečekejte. Rychlodiety fungují na tom principu, že se nejdřív tělo zbaví vody a glykogenu. Se snížením přísunu jídla se sníží i obsah ve střevech a díky tomu během pár dní váha ukáže až 5 kilo dole. S navrácením do původních kolejí nečekejte udržitelný výsledek. Váha se vrátí během několika dní zpět a pravděpodobně i s nějakým úrokem.


7 důvodů, proč nemůžeš zhubnout, ale můžeš to snadno změnit.

Podívejte se na tipy, jak efektivně redukovat tělesný tuk.

Jak zhubnout problémové partie? 

Bohužel nelze cíleně zhubnout pouze určitou část těla. Když se snažíme zhubnout, tělo přirozeně ztrácí tuk z různých oblastí postupně a každý jedinec může má i jiné genetické sklony k ukládání tuku. Pokud budete cvičit cíleně svalové partie, jako jsou břišní svaly, boky nebo stehna, neznamená to, že v této oblasti začnete hubnout tuk jako první. Celková redukce tělesného tuku vyžaduje kombinaci cvičení, správné stravy a vyvážené energetické bilance.  Kombinace těchto faktorů pomůže snížit celkové procento tělesného tuku a zlepšit tvar a tonus těla.

Mohlo by vás zajímat:

Nejlepší spalovače tuků. Mají smysl?

Spalovače tuků jsou řešením, pokud se snažíte zbavit přebytečného tuku. Jaká látka by v něm neměla chybět a jak poznáte, že funguje se dozvíte v novém článku.

Nejlepší protein pro ženy? Proteiny na hubnutí.

Protein je jedním z nejpoužívanějším doplňkem ve výživě vůbec. Který je pro ženy nejlepší? 

Celulitida. Mýty, fakta a jak na ni!

Celulitida není problém jen lidí s nadváhou. Jaké jsou nejčastější faktory a co jsou jen bludy? A jak s celulitidou zatočit?

Sleduj nás i na sociálních sítích: