Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší vitamíny a minerály pro děti

Jaké jsou nejlepší vitamíny pro děti na imunitu? Na prvním místě samozřejmě stojí zvýšené množství ovoce a zeleniny, ale i mléčných výrobků. Bohužel jen zdravá životospráva často nestačí, obzvlášť během přechodným měsíců, přes zimu nebo pokud se dítě začne zapojovat do kolektivu více dětí, je třeba obranyschopnost těla obzvlášť posilovat. Na zvýšené množství vitamínů a minerálů by se také mělo dbát i u aktivně sportujících dětí, protože i vitamíny a minerály se podílejí na výkonu a následné regeneraci. 

Co na imunitu pro děti nejen do školky?

Jakmile začnou děti poprvé pobývat v kolektivu dětí, jsou často nemocné. Není to nic neobvyklého ani špatného. Pro jejich imunitní systém je to stejně tak nové, jako pro ně samotné. Z dlouhodobého hlediska je dobré postarat se o jejich střevní mikrobiom, protože v něm sídlí až 70 % imunitních buněk. Na trhu jsou k dostání dětská probiotika, která dodají trávicímu traktu přesně to, co potřebuje. Dětská probiotika jsou k dostání i ve formě bonbonů nebo chutného nápoje. Neméně důležitý je i vitamín D3, který z drtivé většiny přijímáme pouze ze Slunce a stojí za pevnou imunitou, ale i dobrým vstřebáváním vápníku do kostí. I zde je možné jej pořídit třeba ve formě kapek, které lze kápnout do nápoje, takže to dítě ani nepozná. Nezapomeňte na multivitamínový komplex. Na našem e-shopu najdete s naprosto super složením a navíc bez přidaných aditiv jako jsou barviva nebo dochucovadla. Zařadit do dětského jídelníčku můžete i omega 3 mastné kyseliny, které mají velký význam nejen pro imunitní systém, ale pro celé tělo. Výrobci se zde soustředí i na chuť, takže z nich děti rybí tuk necítí.

Proč sáhnout po multivitamínu pro děti

Multivitamíny pro nejmenší jsou sestaveny tak, aby pokryly jejich denní dávku vitamínů a minerálů. Všechny vitamíny a minerály mají v komplexu svůj význam. Například jód přispívá k normálnímu růstu dětí, fosfor, vápník a vitamin D jsou potřebné pro zdravý růst a vývoj kostí u dětí, navíc vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému.

Prokázané účinky Vitaminu D

Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému, přispívá také k normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu, což souvisí s dobrým stavem kostí a zubů. Vitamin D navíc přispívá k normální činnosti svalů a podílí se na procesu dělení buněk.

Prokázané účinky Vitaminu C

Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému. Také přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, chrupavek, kůže, cév, ale i zubů a dásní. Vitamín C přispívá k normální funkci psychické a nervové činnosti a chrání buňky před oxidativním stresem. Navíc vitamín C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Není tedy divu, že je součástí prakticky každého multivitamínu a při nachlazení a větší fyzické i psychické aktivitě se doporučuje užívat zvýšené množství.

>> VŠECHNY VITAMÍNY A MINERÁLY PRO DĚTI  <<


autor článku: Tereza Fuková

Mohlo by vás zajímat:

Petr Havlíček o stravování dětí | Jak je vést ke zdravé stravě a sebevědomí.

Výživový specialista Petr Havlíček vysvětluje, jak důležitou roli hraje jídlo nejen ve správném vývoji a růstu, ale jak ovlivňuje i jeho dospělý život a sebevědomí.

Můžou děti protein? Jaké doplňky stravy pro děti.

Rádi bychom všem rodičům ušetřili spoustu času stráveného vyhledáváním informací a představili jim ty nejlepší doplňky pro mladé sportovce. 

 

Sleduj nás: