Můj účet
Přihlášení
Menu

OTÁZKY K TRÉNINKU | Naturál musí cvičit do hodiny. Cviky na bolavá kolena. Pevný zadek, štíhlé nohy.

Rady, tipy, triky

Co znamená cvičení do selhání, kolik minut má mít tréninková jednotka, jaké cviky vybrat na bolavá kolena a další tréninkové tipy od Jirky Vacka v novém videu. 

Časová osa podcastu:

0:00 Úvod
1:00 Co znamená do selhání. Někdo může vidět Yatesovo styl, kdy končí sérii až při negativních opakování, kdy už v podstatě není schopný pohnout činkou a jiný to chápe jako poslední opakování, který je schopný odjet se správnou technikou.
4:22 Maximum je tedy 100 % - odpovídá taková zátěž, se kterou jsem schopný provést právě a jen 1 opakování?
5:17 Ze splitu tahový, tlakový den 4x týdně: Trénink vypadá super. Jen se chci zeptat za jak dlouho se to má cca odcvičit. Spočítal jsem, že to je celkem 27 pracovních sérií a 14 aktivačních. Já měl za to, že naturál by měl cvičit do hodiny.
7:40 Měl jsem zdravotní problémy a byl jsem obézní. Teď se zdravě stravuju, zhubl jsem. Když začnu cvičit přiberu i v zápěstích, jako jestli mi i kosti trochu zhrubnou, protože mám ruce a prsty jako žena a mám z toho malý komplex. Pomáhá v tomto cvičení? Nabalí se mi i trochu vápníku na ty kosti, když začnu cvičit spolu se svalstvem?
9:50 Jak je to s propínáním loktů. Je to vůči nim šetrné? Ted nemyslím třeba stahování kladky, ale silovější cviky (dipy, francouzské tlaky apod.)
11:20 Jsou vhodné pre-workouty a kreatin pro lidi s hypertenzí?
13:40 Pokaždé když dělám dřepy nebo mrtvé tahy s osou, dost mě bolí spodek zad. Váhu těžkou nemám, ale spíš než nohama mi přijde, že to berou bohužel ty záda. S jednoručkami se mi to neděje. To můžu mít větší váhu než s osou a záda nebolí vůbec. Nevíte, kde může být chyba?
15:50 Mám celkem zkrácené šlachy, tudíž u dřepu si musím dávat pod paty menší podložku, není to problém? To stejné u legpressu nejezdím až úplně dolů, protože se mi odlepuje pata. Dá se se zkrácenými šlachami pracovat, jako nějaké cviky?
18:30 Myslíte si, že zakopávání v leže je efektivnější, než zakopávání v sedě?
20:10 Zajímalo by mě jestli to, jak našikmo nastavíme plošinu na legpressu, ovlivní zapojení svalů?
22:40 Jaké doporučíte cviky na nohy pro někoho, kdo má bolavé menisky? Dřepy a výpady bohužel u mne nepřipadají v úvahu.
27:00 Jaký máš názor na legpress s jednou nohou? Pokud člověk zvedá větší váhy, je nucen si na legpress nakládat obrovské množství závaží. Není tak lepší cvičit každou nohu zvlášť?
28:40 Často slyším, že abdukce (roznožování na stroji) není cvik na zadek, protože se tam nezapojují hýžďové svaly a je absolutně k ničemu, jaký na to máte názor?
31:00 Jak docílit pevných nohou a zadku, ale aby byly štíhlé. Jsem postavou hruška se sklonem k hypertrofii ve spodní části těla. Drtím vršek vysokými váhami, aby se vybudoval a srovnaly se proporce, ale s tím spodkem stále tápu. Už jsem zkoušela větší váhy, ale rostla mi stehna a zadek mega rychle a hodně a nevypadalo to pěkně a celkový dojem nezachránil ani vypracovaný vršek. Když polevím, tak mi spodek splaskne a v riflích vypadám super, ale zas se mi vše povoluje a měkne.


Náš tip: komplexní předtréninkovka PWO Jirka Vacek

PWO není jen “nakopávač”. Jedná se o suplement, který kombinuje více suplementů dohromady: Pumpu, spalovač, adaptogen, energii a koncentraci. 

„Všechny látky jsou zde obsažené proto, že za celé ty roky, co jsem zkoušel všemožné pre-workouty mi tyto látky a jejich vzájemná synergie, vykrystalizovaly jako nejvhodnější a když byla možnost vytvořit vlastní produkt, byla to velká výzva.“


Mohlo by vás zajímat:

TOP 5 SUPLEMENTŮ PRO RŮST SVALŮ | Jak pomáhají doplňky s nárůstem svalové hmoty?

Jak nabrat svalovou hmotu? Jak a které suplementy nám můžou pomoci snárůstém svalů? Tady najdete několik tipů od Jirky Vacka.

Tréninkový plán pro budování svalové hmoty: 4 tréninky zdarma

Jak nabrat svalovou hmotu? Jak a které suplementy nám můžou pomoci snárůstém svalů? Tady najdete několik tipů od Jirky Vacka.

Sleduj nás i na sociálních sítích: