Můj účet
Přihlášení
Menu

Proč neexistuje nejlepší cvik. Posuň se v tréninku dál.

Trenér Jirka Vacek vysvětluje, jak najít ideální cvik a posunout se v tréinku zase o krok dál. Proč neexistuje nejlepší univerzální cvik pro všechny? To se dozvíte v tomto krátkém videu.

Proč neexistuje jeden nejlepší cvik pro všechny? 

Pokud to s posilování myslíte vážně, je třeba znát funkčnost svalů, musíte svaly adaptovat a to nejlépe šokem. Přetěžováním svalů, silovým tréninkem ve fitku, dochází k adaptaci a tím následném růstu.

Každé tělo je jiné. Každý máme jinou délku končetin, jinak postavené klouby, kosti, vazy, ale i celkově máme jinou sílu a konzistenci šlach a vazů. Někdo je flexibilní, někdo se dotkne země s proplými koleny a jiný ne. Jsou věci na lidském těle, které můžeme ovlivnit a jiné ne a to ovlivňuje i celkově trénink a provedení cviků. Proto je pro někoho nejlepší volbou na na nohy dřep a jiný lépe procítí cvičení na leg pressu. 


TOP 5 SUPLEMENTŮ PRO RŮST SVALŮ | Jak pomáhají doplňky s nárůstem svalové hmoty?


"Ideální cvik" se postupem času může měnit

Pokud pravidelně cvičíte, pravděpodobně i postupem času přicházíte na to, že to co vám nevyhovovalo na začátku a cviku jste se vyhýbali, je pro vás najednou snažší a dokážete ho dobře procítit. Ano, to je uplně normální a jak by řekl trenér Jirka Vacek: "Na posilování je krásné to, že se tělo pořád rozvíjí a posouvá." 

Mrkněte na náš YouTube, kde najdete spoustu tréninkovývh tréninků ZDARMA:  

Mohlo by vás zajímat:

Nejčastější chyby v tréninku zad

Pokud chcete mít velká a silná záda, je nejprve nutné je cvičit správně a vyvarovat se chybám. Tento článek vám v tom dokáže pomoci.

Zásobník cviků na zadek. Nejlepší cviky pro pevný a kulatý zadek. Top 10 cviků.

Pevný a kulatý zadek je snem každé holky. Máme pro vás několik cviků, které vám pomohou hýžďové svaly zpevnit i zakulatit. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: