Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteinové muffiny: Jedno těsto a tři dokonalé variace.

Upečte si vláčné proteinové muffiny, které jsou ideální k snídaní, na svačinku i jako pohoštění pro rodinu či přátele. Těsto máte během chvilinky hotové a ani samotné pečení nezabere příliš času. Příchutě muffinů jsou: protein muffin banana split, choco chip a double chocolate. 

24 muffinů

100 Kč

Časová náročnost: 60 minut

Budete potřebovat: 

Postup: 

  1. Dáme rozehřívat troubu na 220 stupňů.
  2. Smícháme si všechny suché ingredience a dobře je promícháme. 
  3. Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme si z nich sníh. V další misce utřeme žloutky se změklým máslem, kefírem a olejem. Přidáme bílky a nakonec tekutou směs smícháme s moukou.
  4. V dalším kroku jsem si těsto rozdělila a rozlila do 3 misek. Do jedná jsem dala rozmačkaný banán, v druhé byly kousíčky čokolády a ve třetí odměrka kakaa a najemno nastrouhaná čokoláda. 
  5. Naplníme várku košíčků, tak do 3/4 a dáme do trouby na 220 stupňů na 3 minuty a pak pečeme 13-15 minut na 190 stupňů. Pak jsem rozjele druhou várku. Mám silikonové košíčky, takže než jsem to vyklopila a znovu naplnila troubu jsme měla opět na 220. 

Energetická hodnota je vypočítaná pouze na základ těsta, každý si to pak totiž muže potunit dle vlastního:

Nutriční informace
1 muffínek
Energetická hodnota
100 kcal
Sacharidy
12g
Bílkoviny
3,5g
Tuky
2g

Doufám, že Vám budou chutnat. Jsou to fakt nejlepší muffiny, které jsem kdy vyrobila. Ten kefír ji dává dokonalou vláčnost. Myslím, že hodně z vás ubere na cukru, ale naše Dý to ráda sladké, proto jsem ho tam dala takové množství. 

Zdroj: Tere.fu

Další recepty od Terezy:

Krtinky aneb vyrob si zdravý krtkův dort.

Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.

Apple Pie. Hraběnčiny řezy ve zdravější verzi

Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny  řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.

Sleduj nás i na sociálních sítích: