Můj účet
Přihlášení
Menu

Recept: Nejlepší proteinový dort s čokoládou. Peč chytře a zdravě.

Zdravé Dezerty

Říkáte si, upéct proteinový dort, není vůbec žádná věda. Přidat protein do klasického těsta na korpus, umí asi každý. Akorát takový dort bude sice obohacen o bílkoviny, ale pořád v něm bude kopice cukru a tuku. Pojďme si upéct dort zdravě a ze surovin, ze kterých si naše tělo veme spoustu živin. Protože zdravé neznamená nedobré. Na tomto dortu si určitě smlsnete. 

Suroviny na formu o průměru 11-15 cm:
 

Korpus:

Mezivrstva:
Krém:
  • 3 ks žloutků
  • 2 pytlíky vanilkového pudinku
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 2 odměrky proteinu
  • Cca 500 ml mléka
  • Kakao

Postup: 
 

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli, poté opatrně zašleháme kokosový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nebude sníh trošku tužší.
  2. Opatrně zapracujeme špaldovou a mandlovou mouku pomocí metličky tak, aby sníh spadl jen minimálně.
  3. Formu na dort vysteleme pečícím papírem (nejprve vymažeme tukem a papír na ni nalepíme) a na dno vlijeme těsto, které rovnoměrně rozprostřeme.
  4. Dáme péct na 180° zhruba 25 minut, dokud nebude korpus zvrchu lehoučce dozlatova. Po uplynulém čase vyndáme a necháme vychladnout. Pokud hodně vypukl (což se mi nestalo), pak ho můžeme seříznout a vrátit zpět do formy.
  5. Mezitím na pánvi rozpustíme hořkou čokoládu s arašídovým máslem, promícháme a potřeme směsí korpus po celé ploše.
  6. V míse ke žloutkům přisypeme pudinkový prášek, přilijeme 250 ml mléka a promícháme. Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, kam poté přilijeme pudinkovou směs a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout.
  7. Pudink vyšleháme metličkou a zašleháme do něj protein a tvaroh.
  8. Rozdělíme ho na dvě poloviny a do jedné přidáme kakao.
  9. Pudink navrstvíme na dort, nejprve světlou část rovnoměrně, navrch tmavou. Můžeme posypat strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.
Nutriční informace
Kousek dortu (1/8)
Energetická hodnota
317 kcal
Sacharidy
19g
Bílkoviny
28g
Tuky
15g

Mohlo by Vás zajímat:
 

Porovnání bezkalorických omáček a sirupů. Zero sirup. Který je nejlepší do diety? 

Zero sirup, zero calories, zero topping. Každý z nás má v okolí někoho, kdo si v těchto pochoutkách libuje a možná jste to i vy sami. Provedli jsme pro Vás odbornou analýzu, dobře prostě je to obyčejná porovnávačka těchto sirupů, abyste si mohli ujasnit a vybrat si, který pro Vás bude ten pravý. Jdeme na to!

Zdravé fitness menu. Uvař si z pár ingrediencí skvělý oběd. 

Současná situace dává možnost rozvíjet své kuchěřské dovednosti. Co si takhle zkusit celé obědové menu, které se skládá z polévky, hlavního chodu a dezertu ke kávičce? Vystáčíte si s několika surovinami. 


Sleduj nás i na sociálních sítích: