Můj účet
Přihlášení
Menu

Vzorový jídelníček do krabičky 2014 kcal | VEGAN

Ať už jste vyznavači veganské stravy nebo ne, tak se můžete nechat inspirovat naším veganským jídelníčkem o celkové hodnotě 2014 kcal. Skládá se ze 3 jídel na den, která Vás skvěle zasytí a k tomu výborně chutnají. Samozřejmě každý máme jiné potřeby a nároky, takže si příjem můžete upravit dle Vašich aktuálních potřeb.
V jídelníčku najdete recept na výborné quinoové placičky. Pokud quinou do svého jídelníčku nezařazujete, tak Vám vřele doporučujeme jí vyzkoušet! Tato plodina je přirozeně bezlepková a pochází z Latinské Ameriky. Obsahuje vysoký podíl bílkovin, má nadýchanou strukturu a lahodnou oříškovou chuť.

Celé menu na den má 2014 kcal, 214 g sacharidů, 87 g bílkovin a 90 g tuků.

Snídaně: Tofíčka

1 porce obsahuje 645 kcal, 55 g sacharidů, 32 g bílkovin a 33 g tuků

Postup je velmi obdobný jako při přípravě klasických míchaných vajec. Na oleji nechte zezlátnout cibulku nakrájenou na kostičky, poté přidejte rozdrobené tofu a orestujte. Pro lepší barvu přidejte kurkumu. Poté dochuťte česnekem, lahůdkovým droždím a špetkou černé a himalájské soli. K tofíčkům lze přidat čerstvou zeleninu a pečivo.

Ingredience:
​✅ 2 PL kokosového oleje
✅ 1 balení tofu natural
✅ jarní cibulka
✅ špetka černé soli
himalajská sůl
✅ 1/2 ČL kurkumy
✅ 1 ČL lahůdkového droždí
✅ česnek


Oběd: Zapečené batáty

1 porce obsahuje 696 kcal, 83 g sacharidů, 28 g bílkovin a 28 g tuků

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Batáty řádně omyjte, propíchněte je na pár místech vidličkou a dejte je péct do trouby na cca 45 minut na plechu vystlaném pečícím papírem. Mezitím si orestujte na pánvi tofu, přidejte cizrnu, kukuřici a dochuťte kečupem. Po upečení batáty rozřízněte a naplňte směsí.

Ingredience:
✅ 2 velké batáty (cca 350 g)
✅ 50 g vařené cizrny
✅ 50 g kukuřice
✅ 2 PL kečupu
✅ 2 PL kokosového oleje
✅ 90 g uzeného tofu
himalájská sůl


Večeře: Quinoové placičky se špenátem

1 porce obsahuje 673 kcal, 76 g sacharidů, 27 g bílkovin a 29 g tuků

Prvně si dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím si orestujte na pánvi cibulku a poté přidejte nakrájený listový špenát a nechte ho spařit. Uvařenou a vychladlou quinou smíchejte se špenátem a cibulkou. Přidejte ke směsi chia semínka, která směs spojí a dochuťte solí a česnekem. V ruce vytvarujte placičky a ty následně opékejte na pánvi na kokosovém oleji.

Ingredience:
✅ 300 g vařené quinoy
✅ cibule
✅ 2 PL kokosového oleje
✅ 1,5 PL chia semínek
✅ 150 g listového špenátu
✅ 1 PL lahůdkového droždí
✅ česnek
himalájská sůl


Mohlo by Vás zajímat:

Vzorový jídelníček do krabičky 2000 kcal

Ať už jste vegetariáni nebo se snažíte maso omezovat, vyzkoušejte náš bezmasý jídelníček o kalorické hodnotě 2000 kcal. Ve vegetariánském jídelníčku byste si měli hlídat dostatečný příjem bílkovin. Jedním z bohatých zdrojů kvalitních bílkovin jsou vajíčka a mléčné výrobky.

Jak vytěžit maximum z rostlinných zdrojů bílkovin

Rostlinná strava je čím dál více populárnější. Pokud na sobě makáte a dáte se na cestu vegetariánství či veganství, dbejte na dostatek bílkovin. 

Sleduj nás: