Můj účet
Přihlášení
Menu

Vzorový jídelníček do krabičky 2760 Kcal | 3 jídla denně

Jak vypadá jídelníček na 2760 kcal? Připravili jsme pro vás ukázkový jídelníček rozdělen do tři chodů. Možná si také kladete otázku do kolika porcí byste si měli rozložit jídlo na celý den. Dříve se všude udávalo, že optimální počet je 5/den. Pravdou je, že záleží především na vašich preferencích a časových možnostech. Takže není chybou, jestli si jídlo na celý den rozložíte do tří nebo šesti jídel, důležité je, že vám to sedí. 

Toto celé menu na den má 2 760 kcal, 164 g bílkovin, 229 g sacharidů a 132 g tuků

Máte rádi tresku? Ve fitness světě je sice nejoblíbenější rybou losos nicméně treska je také velice chutná a nutričně zajímavá ryba. Skvěle se hodí do diety díky tomu, že má jen 0,8 g na 100 g a určitě vás nadchne i 19g bílkovin/100 g.  Je součástí oběda, takže si ji rovnou můžete zkusit připravit.

Snídaně: Míchaná vajíčka a ovesná kaše

1 porce obsahuje 1051 Kcal, Sacharidy 87 g, Bílkoviny 70 g, Tuky 47 g

Slaná nebo sladká? Taky se každé ráno rozhodujete, na kterou máte chuť? Zkuste si dát obě varianty. 

Na pánvi si rozehřejte ghí, zlehka na něm opečte žampiony, přidejte vajíčka a na mírném plamenu promíchávejte, okořeňte a máte hotovo. Ovesné vločky povařte v hrnci s mlékem, a nakonec vmíchejte protein. Navrch dejte jablíčko a posypejte skořicí.

Ingredience:
Míchaná vajíčka
✅ 4 vajíčka
✅ 50 g žitného chleba
✅ 5 g másla
✅ 10 g ghí
sůl, pepř
✅ 50 g žampionů
Ovesná kaše
✅ 50 g ovesných vloček
✅ 200 ml polotučného mléka
✅ 30 g proteinu
✅ 1 jablko, skořice

Tato snídaně je opravdu vydatná a zajistí vám, díky super makroživonám, že nebudete mít nějakou chvíli hlad. Na téma snídaně se bavili i Petr Havlíček a Jirka Vacek.

Oběd - Pečené brambory s treskou

1 porce obsahuje 825 Kcal, Sacharidy 80 g, Bílkoviny 52 g, Tuky 33 g

Předehřejte si troubu, do mísy dejte omyté rozpůlené brambory, koření a zalijte 2 lžícemi oleje a promíchejte. Brambory rozprostřete na plech s pečícím papírem a nechte péct cca 45 minut/180 stupňů. Do malého pekáčku dejte tresku, rajčata, olej, koření a nechte péct cca 30 minut společně s bramborami. 

Ingredience:
✅ 250 g syrové tmavé tresky
✅ 400 g syrových brambor
✅ 100 g rajčat
✅ 3 PL řepkového oleje
✅ sůl, rozmarýn


Večeře - Vepřová kýta na kmíně s rýží

1 porce obsahuje 884 Kcal, Sacharidy 62 g, Bílkoviny 42 g, Tuky 52 g

Tenhle recept je časově náročnější, na druhou stranu, pokud si připravíte najednou více porcí, tak vám celkově ušetří čas. V tlakovém nebo klasickém hrnci si na oleji osmahněte cibulku, poté přidejte nakrájené maso na kostky. Orestujte, zasypte kořením a zalijte směs vodou tak, aby bylo maso ponořené. Vařte do změknutí, případně doplňte vodu. Nakonec zasypte moukou a provařte. Podávejte s uvařenou rýží.

Ingredience:
✅ 200 g vepřové kýty
✅ 1 cibule
✅ sůl, 1 ČL kmínu
✅ 2 stroužky česneku
✅ 200 g uvařené rýže
✅ 1 PL oleje


Mohlo by vás zajímat:

Vzorový jídelníček do krabičky 1927 kcal

Zdravé stravování znamená strávit v kuchyni "půl mládí"? Omyl! Dnešní Food day of eating vás přesvědčí o opaku. Chutné, zdravé a vyvážeí recepty, které máte hotové během chvilky. Kompletní menu pokryje váš příjem 1927 kcal a skládá se z 166 g sacharidů, 96 g bílkovin a 93 g tuků.

Klasický perník ve fit verzi

Vláčný perníček, který provoní celou kuchyň. Klasický perník lze udělat i v super fit variantě. Klasickou mouku stačí nahradit za špaldovou, marmeládu vyměnit za Jelly od All Nutrition, ovoce v želé, které je doslazeno pouze erythritolem, a zdravější varianta je na světě.

 

Sleduj nás i na sociálních sítích: