Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravá perníková buchta z cukety

Zdravé Dezerty

Pečení v dietě nemusí být nudné! Vyzkoušejte vláčnou cuketovou buchtu s ořechovým máslem, posypanou nasekanými pekanovými oříšky a plnou perníčkovou chutí. Tímto dezertem nemůžete šlápnout vedle. A o bílkoviny a vlákninu rozhodně nouzi mít nebudete

Ingredience:

Vše smícháme a dáme do formy (23 x 15 cm) vystlané pečícím papírem. Nahoru dáme 80 g nasekaných pekanů. Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 60 minut. Necháme vychladnout.


NÁŠ TIP: Cuketa do pečení je skvělým pomocníkem. Oceníte ho jak v dietě, kdy vám za malinko kalorií navíc udělá hooodně muziky :) Skvěle zvětší objem, přitom kalorická hodnota cukety je téměř zanedbatelná. Dále cuketa do dezertu přidá vlákninu a těsto je díky ní pěkně vláčné. Oceníte ji tak, ikdyž nejste zrovna v dietě. S cuketou se vám nestane, že by byl hotový dezertík vyschlý.


Zdroj: Delish by Adri

Mohlo by Vás zajímat:

Proteinový white Snickers dezert

Recept do skleničky s příchutí čokolády, karamelu a oříšku si vás získá! Karamelový pohár v příchuti Snickers obsahuje hromadu bílkovin a nutričně je tak vyvážený, že se hodí i do diety. Dezert je nepečený, příprava nezabere víc jak pár minut a zvládne jej opravdu každý.

M&M´s dort z červených fazolí

O fazolových brownies jste jistě slyšeli, ale což takhle si upéct rovnou fazolový M&M´s dort? Posuďte sami, jen těžko byste uhádli, že tento čokoládový krasavec je právě z fazolí. Navíc je dort nabitý bílkovinami. A co více, příprava není vůbec složitá.

Sleduj nás i na sociálních sítích: