Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravá Toffee bábovka z batátů

Zdravé Dezerty

Sladké brambory jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů, ale věděli jste, že jsou vhodné také k pečení a přípravě sladkých pochutin a dezertů? My jsme z nich vytvořili karamelovou bábovku. Bábovka je vláčná, chutná po oříšcích a karamelu a je zkrátka moc dobrá. U této bábovky vám nebude nikdo věřit, že se jedná o zdravou a fit variantu!

Ingredience: 

Postup:

  1. Nejdříve batát umyjeme, rozkrojíme a dáme na hodinu péct do trouby na 180 °C.
  2. Až vychladne, odděláme šlupku.
  3. Batát, žloutky a tvaroh spolu rozmixujeme.
  4. Přidáme ostatní ingredience a nakonec přimícháme vyšlehané bílky.
  5. Dáme do formy na bábovku vymazané kokosovým olejem a zakryjeme alobalem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 50 minut.
  7. Polevu uděláme z 20 g karamelového pudinku uvařeného ve 150 ml vody, 30 g toffee toppingu, 50 g odtučněného tvarohu a pár kapek flavdrops.


Náš TIP: Žitné sušenky

Vyzkoušejte na ozdobu zdravější variantu sušenek. Žitné sušenky jsou plné vlákniny, mají snížený obsah tuku a cukru. Jsou balené v praktickém balení - 6 ks jednotlivě balených sušenek.


Zdroj: delish_by_Adri

Mohlo by vás zajímat:

Datlové tyčinky s proteinem a čokoládou

Nutričně vyvážený snack, který vás nabije energií, uspokojí chutě na sladké a doplní dávku bílkovin. Inspirujte se a vytvořte si svou vlastní energii sbalenou na cesty :)

Fit jogurtový koláč s černým rybízem

Vláčný ovocný koláč po kterém se jen zapráší. Fitness verze je ze špaldové mouky, namísto cukru jsme sáhli po xylitolu a ani v této fit variantě jsme nezapomněli na drobenku.

Sleduj nás i na sociálních sítích: