Můj účet
Přihlášení
Menu

Datlové tyčinky s proteinem a čokoládou

Dnes vám prozradíme recept na super datlové tyčinky s čokoládou a ořechy. Nutričně vyvážený snack, který vás nabije energií, uspokojí chutě na sladké a doplní dávku bílkovin. Inspirujte se a vytvořte si svou vlastní energii sbalenou na cesty :)

Ingredience: 

Postup:

  1. Nejdříve si datle namočíme do vody na alespoň 30 minut.
  2. Následně je spolu s vodou rozmixujeme do hladkého pyré.
  3. Do připraveného pyré zamícháme arašídové máslo, datlový sirup a poté přidáme ovesné vločky, namleté ořechy a protein.
  4. Vypracujeme nelepivé těsto, které vtlačíme do krabičky/formy vyložené potravinářskou fólií.
  5. Čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem a nalijeme navrch základu.
  6. Ještě do tekuté čokolády vtlačíme vlašské ořechy a necháme ztuhnout v lednici.

Náš TIP č.1: Čekankové slazení

Chcete ušetřit pár kalorií? Nahraďte datlový sirup čekankovým. Zcela jedinečné přírodní sladidlo téměř bez kalorií vyráběné z kořene čekanky. Na 100g obsahuje sirup pouze 9,5g cukru a 66g vlákniny. Skvělá volba, jak stáhnout cukry na minimum.

Náš TIP č.2: Smartfuel

Nemáte dvakrát chuť na vanilku? Změňte příchuť proteinu a rázem máte jinou příchuť tyčinek. Doporučujeme zkusit čokoládu a nebo skořici. Ta je naprosto perfektní, protein dejte Skořicovou rolku a do základu přidejte navíc skořici klasickou.


Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by vás zajímat:

Fit banánové minibábovičky

Upečte si zdravé minibábovičky, které jsou díky banánu sladké a vláčné. Čím zralejší banán použijete, tím bude těsto sladší. Banány jsou výborné nejen pro svou sladkost. Obsahují celou řadu mikronutritentů. Například draslík, který napomáhá předcházet svalovým křečím. 

Peanut Butter Fit sušenky

Skvělé, vláčné a nutričně vyvážené Peanut Butter sušenky hotové za 8 minut. Tyto sušenky zvládne opravdu každý, stačí pouze smíchat pár ingrediencí, vytvarovat kuličky a je hotovo.

Sleduj nás i na sociálních sítích:​

Sleduj nás i na sociálních sítích.