Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Javorový sirup má specifickou, výraznou chuť a vůni, připomíná karamel. Vhodný na dochucení lívanců a palačinek, ale lze ho použít do téměř jakéhokoliv pokrmu, např.: snídaňové kaše, dezerty, domácí granola, nápoje, na pečení…
✅ výrazná chuť a vůně
✅ připomíná karamel
✅ všestranné využití v kuchyni
Jedná se o tradiční kanadský produkt. Je to vlastně koncentrovaná míza z kanadského javoru. Javorový sirup se vyrábí tak, že do dospělých stromů jsou navrtány otvory, kterými míza vytéká do záchytných nádob. Stromy se mohou dožít až 250 let, mízu produkují ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35–40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne sirup. V ekologické produkci se přísně dbá na to, aby javory, které produkují mízu byly dospělé a stáčením mízy nebyl narušen jejich vývoj.
Javorový sirup obsahuje cca max. 5 % fruktózy, cca max. 5 % glukózy a cca 66 % sacharózy.
Použití: K dochucení pokrmu dle chuti.
Balení: 250 ml
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční informace na 100 ml (Grade A, Grade C) | |
Energetická hodnota | 1532 kJ / 366 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 90 g |
z toho cukry: | 79 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Složení: 100% javorový sirup*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstv
Krásně provoní muffiny, zákusky i palačinky. Zahustí polévky, omáčky a dodá vašim pokrmům šmrnc.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem. Hodí se všude tam, kam byste použili třtinový cukr
Chutné lupínky z kukuřičné mouky v biokvalitě. Výtečné jako svačinka, hodí se ale i ke snídani do domácího müsli. Lze je i nadrtit a použít na obalování.
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.