Můj účet
Přihlášení
Menu

6 tipů, jak nepřibrat na dovolené.

Během léta je snadné se nechat unést letními grilovačkami, all inclusce dovolenou či festivaly a přejídat se ne zcela zdravým jídlem. Nejde o to, abyste se omezovali a drželi přísné diety, ale spíše o udržení zdravého vyváženého přístupu. Dovolená je o odpočinku a uvolnění, ale stále můžete dbát na své zdraví a udržet si aktivní životní styl. Máme pro vás několik tipů, jak udržet zdravý životní styl a minimalizovat přibývání na váze:

Časová osa podcastu:
  • Jak zvládat dovolenou a stravování v restauracích bez přibírání na váze? 
  • Vždycky je to i psychice. Pokud se bojíš jídla, budeš přibírat?
  • Měl by se nějak lišit jídelníček v zimě a v létě? 
  • Jak má Jirka nastavené dovolenou se svými klienty? 
  • Co se stane pokud nebudu týden na dovolené řešit jídlo a nebudu cvičit? 
  • Jak si správně  připravit jídlo na výlety? Co chystá třeba Petr dětem?
  • Shrnutí, co si zabalit na výlet.
  • Jak se vyhnout přejídání během letních oslav a rodinných setkání?
  • Jak zůstat aktivní a pravidelně cvičit i během letních měsíců?
  • Jsou nějaké doplňky, které jsou vhodné v letních měsících při sportu?

1. Zdravá strava a kvalitní potraviny

Dodržujte vyváženou stravu, bohatou na ovoce, zeleninu, kvalitní potraviny a hlavně bohatou na bílkoviny. K létu patří sladkosti, méně zdravé občerstvení i alkohol a pokud si je občas dopřejete, nic se nestane, nesmí se však stát jediným, co jíte. Zvolte lehčí a zdravější možnosti, jako jsou grilovaná zelenina, ryby nebo saláty.

2. Mejte porce pod kontrolou

Během dovolené je snadné přejídat se. Snažte se omezit velikost porcí a poslouchejte své tělo, když se cítíte sytí. Není nutné se přejídat jen proto, že je jídlo dostupné. Super tip: Nandejte si jídlo na malý talířek. Jíme hlavně očima a na malém talířku porce vypadá opticky větší.

3. Zůstaňte v pohybu

Pokuste se zůstat aktivní během dovolené. Ráno nebo k večeru, když už není takové horko, vyrazte na procházku po pláži a prozkoumejte okolí. Zapojte se do vodních sportů nebo si zahrajte plážový volejbal. My jsme pro vás natočili sérii tří tréninků, kde zapojíte celé tělo a můžete si je zacvičit kdekoliv.


Tipy jak si udržet postavu + 3 tréninky ZDARMA

Udržet si postavu je pro mnoho z nás důležitým cílem. Máme několik tipů, jak toho dosáhnout a super cvičení, které si můžete vzít kamkoliv s sebou.

4. Hydratace

Dostatečný příjem je základ. Pití vody udržuje tělo hydratované a svěží, navíc udržuje i pocit sytosti. Vyhněte se příliš sladkým nebo alkoholickým nápojům, které obsahují mnoho prázdných kalorií.


Náš tip: SmartFuel EAA Complex + Electrolytes 300 g 

Nejen při cvičení, ale i v horkých dnech ztrácíme potem mnoho minerálů a iontů. Deficit minerálních látek se může projevit brněním prstů, křečemi nebo únavou. Proto je v těchto měsících důležité je doplňovat. Zkusit můžete třeba nápoj s elektrolyty, který osvěží, je bez kalorií a doplněn právě o minerální látky.


5. Jíst zdravě můžete i v restauraci

Pokud si plánujete jídlo mimo ubytování, zkuste si předem prostudovat nabídku restaurace a vybrat si zdravější možnosti:

  • Saláty: Saláty s čerstvou zeleninou, jako je listový salát, špenát nebo rukola, jsou často lehkou a zdravou volbou. Vyhněte se těžkým  dresinkům plným tuku a cukru. Místo toho si dejte na salát lehký dresink na bázi octa, citronu nebo jogurtu.
  • Grilovaná nebo pečená jídla: Pokud je na jídelním lístku nabídka grilovaných nebo pečených pokrmů, je to skvělá volba. Místo smažení se při těchto metodách přidává minimum tuku, což snižuje kalorický obsah jídla.
  • Ryby: Ryby jsou výborným zdrojem bílkovin a zdravých omega-3 mastných kyselin. Vyberte si například pečenou nebo grilovanou rybu, která je bohatá na živiny a má nižší obsah tuku než smažené pokrmy.

Náš tip: SmartFuel 100% Whey Protein

Také se vám stává, že v parných dnech nemáte pomyšlení na jídlo? Udělejte si osvěžující proteinový shake. Smíchejte jej se studeným mlékém a přidejte například ovoce a trochou ořechového másla. Dostanete tak kompletní náhradu jednoho jídla se super výživovými hodnotami.


6. Dovolenou si můžete užít i rozumně bez přejídání

Je v pořádku si dopřát dovolenkové pohoštění, ale s mírou. Vyberte si své oblíbené jídlo nebo dezert a užívejte si ho plnými doušky, ale nedopusťte, aby se kopice jídla, příliš alkoholu a nulový pohyb stal pravidlem během celé dovolené.

Mohlo by vás zajímat:

Týdenní tréninkový plán na 4 dny

Máme pro tebe 4 tréninky v délce 20 - 30minut, kdy si dáte pořádně do těla. Je to kombinace kardia a silového posilování s vlastní váhou.  

Nejlepší protein pro ženy? Proteiny na hubnutí.

Protein je jedním z nejpoužívanějším doplňkem ve výživě vůbec. Který je pro ženy nejlepší?

Sleduj nás i na sociálních sítích: