Můj účet
Přihlášení
Menu

Fitness Míša řezy. Dezert plný energie a bílkovin.

Tento dezert zná snad každý. Čokoládový piškot, silná tvarohová vrstva a čokoládová poleva. Kdo ví, proč se jmenují "Míša řezy". Napadá nás, že jsou pojmenované po tom tvarohovém nanuku a nebo je prvně upekla nějaká moc šikovná Míša. 

Naše Eliška moc ráda vymýšlí zdravé recepty a renovací prošel tento skvělý zákusek. Je bohatý na bílkoviny, ale i na sacharidy s nízkým glykemickým indexem, takže je skvělý na snídani i svačinu, protože z něj bude tělo brát energii ještě dlouho po tom, co jej zdlábnete.

Tyto zdravé Míša řezy si můžete spestřit s kokosem, jako to udělala Eliška, nebo kokos můžete uplně vynechat a udělat si to jako klasické Míša řezy. Celá příprava i s chladnutím korpusu Vám nezabere více jak hodinku a půl. 

 

Na 20cm dortovou formu budeme potřebovat: 

 

 

Postup:

Spodní vrstva: Rozmixujeme mandle, datle, hrníček kokosu, 1/2 hrníčku vloček a vajíčka. Přidáme půlku puddingu a můžeme dosladit agavovým sirupem, medem nebo sladidlem. Podle konzistence přidáme trochu mléka (normální či kokosové) a necháme péct na  170stupňů 20minut. 

Tip! Nechte mandle a datle přes noc namočit, těsto bude potom vláčnější.

Střední část:  Smícháme tvaroh, jogurt, hrníček kokosu a přidáme druhou část proteinového pudinku. Pokud se vám to zdá málo sladké můžete opět použít nějaké sladidlo nebo přidat nějaký krém. Eliška přidala 2lžíce másla Caramela od Czech Virus.

Horní část: Rozpustéme čokolád s troškou mléka (normální čo kokosové) a zalijte rovnoměrně ve formě.

Tip! Nechte dort uležet nejlépe do druhého dne (snad to vydržíte), bude mnohem lépe uležený, ale i neuležený chutná skvěle. 

Tip! Dejte si dort s čerstvým ovocem. 

Nutriční informace na jedné větší porci cca 1/6 dortu: 

Vše se  bude měnit dle použitých surovin.

  • Energie 450kcal
  • Bílkoviny 12,6
  • Sacharidy 29,9
  • Tuky 32,7
  • Vláknina 8,7

 

Zdroj: Eliška Shibalová


Mohlo by Vás zajímat:
Sleduj nás i na sociálních sítích: