Jak tělo využívá energii z jídla? Proč nemá smysl hladovět?
Jak dlouho trvá než se strava z jednoho jídla spálí a využije a proč nemá smysl hladovět? Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek se rozpovídali k této problematice.
Jak dlouho trvá než se strava z jednoho jídla spálí a využije a proč nemá smysl hladovět? Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek se rozpovídali k této problematice.
Máte doma permanentku do fitka, ale první návštěva vás teprve čeká? Projděte si zatím to nejdůležitější z fitkové etikety.
Začínáte s tréninkem a nevidíte výsledky? Mějte trpělivost a vyhněte se chybám fitness nováčků. Jaké to jsou? Poznejte je s Jirkou Vackem!
Bílkoviny jsou v našem jídelníčku něco, na co máme tendenci zapomínat. Často jich nepřijmeme adekvátní porci, přitom jsou v našem příjmu tolik důležité. Přečtěte si, co může zapříčinit nedostatek bílkovin ve stravě a jak zvýšit jejich množství.
Silový trénink, nebo kardio? Tuto otázku řeší značná část sportovců, kteří se snaží o redukci tuku. Většina z nich preferuje kardio, protože mají zafixováno, že jím spálí více kalorií. Je to ale dobrá volba? Nemá silový trénink nějaké další benefity, které kardio nenabízí? Na to se podíváme v našem dnešním článku.
Hodně muziky za téměř nula kalorií. To je nejspíš jeden z největších důvodů, proč se umělá sladidla stala natolik rozšířená. Existuje mnoho typů sladidel, my si však v tomto příspěvku představíme ty nejpoužívanější.