Můj účet
Přihlášení
Menu

Tapioka pudink s kokosovým mlékem | TIP na SVAČINU

Inspirujte se naším receptem na velmi netradiční, ale přitom chutný dezert. A tím je pudink z tapiokových perel s kokosovým mlékem. Hodí se jako dezert po obědě nebo jako svačinka. Dozdobit si ho můžete podle chuti, ať už čerstvým ovocem, Frulove in Jelly či Vaší oblíbenou marmeládou. Velkou výhodou tapiokových perel je ta, že jsou přirozeně bez lepku a tak si na tomto dezertu mohou pochutnat i osoby s intolerancí či alergií na lepek.

Ingredience na 3 porce:

  • 100 g tapioka perel
  • 400 ml vody
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1-2 PL medu (podle chuti)

+ ovoce a Frulove in Jelly na ozdobení

Postup:

  1. Den předem si tapiokové perly namočíme do vody.
  2. Následujicí den přelijeme perly i s vodou do kastrůlku.
  3. Přivedeme k varu a přidáme kokosové mléko s medem.
  4. Mícháme do zhoustnutí, maximálně 10 minut.
  5. Pudink nandáme do skleniček a ozdobíme Frulove a ovocem.

Country life Tapiokové perly

Tapiokové perly jsou skvělé na přípravu chutných a bezlepkových dezertů. Perly jsou vyrobené pouze ze škrobu hlíz keře Manioku, jsou tedy přirozeně bezlepkové a pochutnají si i jedinci s intolerancí/alergií na lepek. Z tapioku lze připravit chutný dezert, pudink nebo je lze využít i na zahušťování. Perly velmi dobře váží vodu a mají neutrální chuť a jemnou vůni. 


Mohlo by Vás zajímat:

Proteinové COOKIE DOUGH kuličky

Proteinové cookie dough kuličky s příchutí medu a skořice! Recept je navíc snadný k přípravě a bude skvělou volbou jako svačinka, zdravý dezert nebo dokonce jako pozornost pro návštěvu.

ADAPTOGENY: Pomohou se stresem a zkvalitní spánek. Jak je užívat a kdy uvidím výsledky?

Adaptogeny jsou byliny a houby, které jsou schopné přežívat v extrémních nehostinných podmínkách, ať už jsou to horka, velká zima nebo vysoká nadmořská výška. Díky tomu, kde všude dokáží přežít jsou bohaté na vitamíny, minerály a další mikronutrienty, ze kterých může těžit i lidský organismus.

Sleduj nás: