Můj účet
Přihlášení
Menu

Úklid místo fitka: víme, kolik kalorií spálíte uklízením.

Zaskočila vás koronavirová epidemie v době, kdy jste chtěli zhubout přebytečná zimní kila? Nezoufejte. I doma můžete spálit spoustu kalorií, a to nejen cvičením podle videa, ale třeba obyčejným úklidem. 

Hubnutí v karanténě
 

Už několikátý týden trávíte doma a snažíte se naráz zvládat pracovní povinnosti, vzdělávání dětí a péči o domácnost. Není divu, že vtěsnat do toho pravidelné cvičení bývá nadlidský úkol. A protože kromě mytí rukou a nošení roušek patří mezi preventivní opatření i hygiena a čistota v domácnosti, dáváte si do těla spíš s mopem než s činkami. Úklid sice nenahradí cviky speciálně zaměřené na posilování konkrétních partií, ale do energetického výdeje se gruntování započítat dá. Stejně jako třeba pěší cesta na nákup. Podívejte se s námi, kolik kalorií zhruba spálíte během  a jak pokračovat v hubnutí, když jsou posilovny zavřené. 

Ulehčete si hubnutí aplikací
 

Redukce hmotnosti odstartuje, když bude váš energetický výdej větší, než kolik kalorií přijmete. Existuje spousta mobilních aplikací, které vám pomůžou si tento poměr hlídat. A nejen to – řada z nich vám umožní sledovat třeba pitný režim, příjem proteinů a sacharidů, ale i množství vydané energie. Kromě nejrůznějších sportovních aktivit tam najdete třeba nakupování nebo domácí práce. Z aplikace Kalorické tabulky jsme pro vás vybrali přehled těch nejběžnějších.

Činnost 
Výdej kalorií za 10 minut
mytí nádobí
12 kcal
vytírání podlahy
25 kcal
luxování
30 kcal
mytí oken
30 kcal
zametání
22 kcal
žehlení
27 kcal
úklid koupelny
20 kcal
vaření
19 kcal
úklid skříní
22 kcal
nakupování
28 kcal

Cvičte aspoň chvilku
 

Během domácích činností sice spalujete kalorie a zapojíte určité svaly, ale poctivému cvičení se to úplně nevyrovná. Najděte si na něj aspoň chvilku a využijte tenhle čas ke zlepšování techniky dřepů, kliků a další osvědčené klasiky nebo se naučte něco nového z našich videí. Domácí fitko si můžete zpestřit také různými sportovními pomůckami, jako jsou posilovací gumy, míče nebo činky. Věci na cvičení vám využijete i po karanténě – třeba když se vám nebude chtít do fitka, ale disciplína vám přece jenom nedovolí trénink vynechat. 

Mohlo by tě zajímat:

 

Jak cvičit doma? 

Další videa s domácím cvičením zaměřeným na ruce, břicho a zadek jsme pro vás vybrali v předchozím článku. Inspirujete se?

Jak cvičit s odporovou gumou? Ukázková videa. Nejlepší expandér pro cvičení nohou?

Nejlepší cviky na zadek s odporovou gumou. V tomto článku najdete základní popis článků plus videa z našeho youtube.

Sleduj nás i na sociálních sítích: