Můj účet
Přihlášení
Menu

Vzorový jídelníček do krabičky 2036 kcal | BEZ LEPKU

Pokud máte intoleranci lepku nebo celiakii anebo se lepku vyhýbáte z jakéhokoli důvodu, tak pro Vás přinášíme ukázkový jídelníček, který je složený z přirozeně bezlepkových potravin. Tento jídelníček je zejména pro jedince, kteří preferují vyšší podíl tuků ve stravě. Jídelníček je rozdělený do pěti porcí a každý si samozřejmě může upravit poměry makroživin podle aktuálních cílů a potřeb. 

V receptech najdete přepuštěné máslo ghí. Pokud ghí neznáte, pak Vám ho doporučujeme vyzkoušet. Jedná se o přepuštěné máslo zbavené vody a bílkovin. Je vhodný zejména pro tepelnou úpravu, vzhledem k jeho vyššímu kouřovému bodu (tj. oproti běžnému máslu snese vyšší teplotu, aniž by se přepalovalo). 

Celé menu na den má 2036 kcal, 124 g bílkovin, 178 g sacharidů a 92 g tuků.

Snídaně: Bezlepková granola s jogurtem

1 porce obsahuje 554 kcal, 16 g bílkovin, 64 g sacharidů a 26 g tuků

Granolu si můžete vychutnat i v bezlepkové verzi! Doplňte jí o bílý jogurt, ořechy, ovoce a vyváženou snídani máte během chvilky hotovou.

Ingredience:
✅ 60 g Hester's Life Granola
✅ 150 g bílého jogurtu
✅ 20 g kešu ořechů
✅ 10 g kokosových chipsů
✅ ovoce dle chuti


Svačina: Bezlepková proteinová tyčinka s ovocem

1 porce obsahuje 325 kcal, 13 g bílkovin, 39 g sacharidů a 13 g tuků

Bohužel všechny proteinové tyčinky nejsou bez lepku. Nicméně tato od značky BiotechUSA bezlepková je a ještě k tomu chutná úplně stejně jako kokosová tyčinka Flint. Vychutnejte si tyčinku ideálně v kombinaci s oblíbeným ovocem.


Oběd: Mangový salát s krevetami

1 porce obsahuje 462 kcal, 26 g bílkovin, 40 g sacharidů a 22 g tuků

Jednoduchý a rychlý recept na osvěžující salát plný bílkovin. Nejprve si krevety orestujte na ghíčku, mezitím si nakrájejte zeleninu a mango na velmi tenké hranolky. V mističce si smíchejte chilli, citrónovou šťávu, cukr, 3 polévkové lžiíce teplé vody, rybí omáčku a prolisovaný česnek. Na talíři smíchejte zeleninu, mango a krevety a následně zalijte zálivkou.

Ingredience:
✅ 200 g krevet
✅ 150 g manga
✅ 150 g mrkve
✅ 150 g okurky
✅ 2 PL másla ghí
✅ 1 PL rybí omáčky
✅ česnek
✅ chilli
✅ 1 ČL cukru
✅ citrónová šťáva


Potréninková svačina: Proteinový šejk

1 porce obsahuje 114 kcal, 22 g bílkovin, 2 g sacharidů a 2 g tuků

Postup je velmi jednoduchý, jednoduše smíchejte 30 g proteinu Smartfuel s 200 ml vody. Pořádně promíchejte v šejkru a máte hotovo.


Večeře: Zeleninové pyré s kuřecím masem

1 porce obsahuje 581 kcal, 47 g bílkovin, 33 g sacharidů a 29 g tuků

Nejprve si uvařte do měkka brambory s mrkví. Poté k nim přidejte ghí a mléko a směs rozmixujte na hladké pyré. Kuřecí prsa si očistěte, okořeňte a orestujte na pánvi na troše oleje, poté na pánev přidejte nakrájená rajčata na plátky. Na rajčata dejte plátky sýru, přiklopte pokličkou a nechte pár minut zapéct. 

Ingredience:
✅ 100 g brambor
✅ 100 g mrkve
✅ 100 ml mléka
✅ 1 PL másla ghí
International Collection Cooking spray
✅ 150 g kuřecích prsou
Kernel season's kořenící směs - White Cheddar
✅ rajče
✅ 50 g balkánského sýru
✅ sůl, pepř


Mohlo by Vás zajímat:

Vzorový jídelníček do krabičky 2964 kcal

Připravili jsme si pro vás ukázkový jídelníček. Tentokrát je to spíše jídelníček do nabírací nebo udržovací fáze než do diety. Samozřejmě záleží na vašich potřebách, takže to berte jako inspiraci a makroživiny a kalorie upravte dle vašich cílů. 

Magnesium. Proč je tak důležité a jaká forma hořčíku je nejlepší?

Hořčík patří k nejvíc deficitním minerálům v našem těle. Hořčík má vliv na snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k elektrolytické rovnováze, normílní činnost svalů a normálná psychycké činnosti. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: