Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravé vegan avokádové Brownie. Avokádo, jak prospívá zdraví?

Zdravé Dezerty

Oblíbený americký dezert pro všechny milovníky čokolády. Pošmáknou si na něm i vegani, protože všechno v něm je pouze rostlinného původu. Recept máme z našeho instagramového profilu fitness recepty a tento recept nám poslala Vendy.

O avokádu

Avokádo je ceněno hlavně pro svou vysokou nutriční hodnotu, proto si jej oblíbili příznivci zdravého životního stylu. Avokádo je velmi výživné a obsahuje mnoho živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a minerální látky draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor. Jeden kus má průměrně 160 kalorií, 2 gramy bílkovin a 15 gramů tuků. Obsahuje také 9 gramů sacharidů, přičemž 7 z nich jsou vláknina, díky čemuž se avokádo řadí do nízko sacharidových tzv. low carb potravin. Avokádo neobsahuje cholesterol ani sodík a má nízký obsah nasycených tuků. 

Náš tip: Víte, že existuje i avokádový olej
Avokádový olej je skvělou náhražkou za olivový olej. Vzhledem k jeho skvělým kvalitám se přepaluje až při velmi vysokých teplotách, tudíž je určený i na smažení, grilování a pečení. Hodí se i do salátových dresingů, k masu nebo zelenině, jelikož jeho chuť nepřebíjí chutě jiných surovin.

Pojďme se teď podívat na skvělý sladký recept, který je plný kakaa.

Suroviny:

Postup:

  1. Avokádo které je už zbavené pecky i slupky společně s banánem, rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
  2. Zvlášť si smícháme všechny suché ingredience, které potom vmíchame do směsi avokáda a banánu,
  3. Postupně přiléváme rostlinné mléko a míchame, dokud nám nevznikne těsto, které by mělo být hustší,
  4. Jako poslední přidáme datlový sirup a naposledy společně promícháme.
  5. Hotové těsto přendáme do formy na 6 kusů, která je vyložená pečícím papírem, nakonec na těsto dáme maliny.
  6. Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby na 180°C po dobu 45minut. Po vychladnutí můžete podávat.
  7. Dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat:

Vanikový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík od Páji. Je lehounký a snadný na přípravu. 

Nepečený Flapjack
Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho.

Sleduj nás i na sociálních sítích: