Můj účet
Přihlášení
Menu

Čokoládová roláda aneb jak vykouzlit během chvíle zdravé čokoládové šneky?

Zdravé Dezerty

Tato čokoládová roládka je i po upečení krásně měkká, chutná a voní po skořici a zároveň se v ní rozplývá čokoládová náplň.

Ten kdo vymyslel roládu, měl by dostat nějakou cenu. Jsou jednoduché na přípravu, nejsou náročné na suroviny a dají se udělat na tisíc způsobů. Tahle čokoládová roládka je i po upečení krásně měkká, chutná a voní po skořici a zároveň se v ní rozplývá čokoládová náplň.

RECEPT:

 

Na náplň:

  • Arašídové máslo 
  • Hořká čokoláda 

 

POSTUP:

  1. Smícháme mouky, protein, sůl, skořici a promícháme.
  2. Přidáme rozpuštěný kokosový olej, sirup, arašídové máslo a pomocí rukou se snažíme těsto spojit.
  3. Pokud to nejde, přidáme malinko vody.
  4. Těsto necháme odpočinout 20 min v lednici.
  5. Zahřejeme v rukou a dáme ho mezi dva pečící papíry a válečkem vyválíme velkou placku.
  6. Vrchní papír sundáme a navrchu potřeme náplní ze smíchaného aramásla s rozpuštěnou hořkou čokoládou.
  7. Pomocí spodního papíru vytvoříme opatrně roládku a dáme ji na 20 min do mrazáku.
  8. Nakrájíme na kolečka, položíme na pečící papír a pečeme na 180°C 20 min. 

 

Nutriční informace
Na jednoho šneka
Energie
160kcal
Bílkoviny
5g
Sacharidy
8,5g
- z toho cukry
0,7
Tuky
11g
- z toho nasycené
5g
Vláknina 
2g

 

Co si takhle upéct:

VANILKOVÝ KUSKUSNÍK. SKVĚLÝ LEHKÝ DEZERT.
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík. Je lehounký a snadný na přípravu. 

 

ŠVESTKOVÝ CRUMBLE S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM 
Je připravený z ovesných vloček a kukuřičné a arašídové mouky a místo obyčejného másla jsem použila arašídový krém a kokosový olej. Díky tomu má crumble nejen jedinečnou chuť a vůni, ale obsahuje také více bílkovin a minerálních látek.

Sleduj nás i na sociálních sítích: