Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit štrůdl aneb jak na zdravější verzi jablečného závinu.

Zdravé Dezerty

Tento moučník je původem z Rakouska, kde o něj uslyšíte jako o Apfelstrudel. U nás mu říkáme štrůdl, štrůdle či jablečný závin. Uplně originální verze je těsto plněné jablky, ale určitě znáte i plněný tvarohem, povidly, mákem a nebo i sýrem či špenátem. A samozřejmě nechybí ani recepty na fitness záviny. Jeden takový najdete i zde a věříme, že se budete oblizovat až za ušima.

 

SUROVINY NA 9 KS:

Těsto:

 

Náplň:

  • 1 větší jablko (150g)
  • 2 lžičky skořice
  • 0,5 vejce


Postup:

  1. Sypké ingredience smícháme, přidáme kokosový olej (v tužším stavu) a tvaroh. Uhněteme těsto a necháme na 15min odležet v lednici
  2. Jablko nastrouháme na hrubo, přidáme skořici, případně rozinky.
  3. Těsto vyválíme na tenký obdélník mezi dvěma pečícími papíry (nebo podsypeme moukou). Doprostřed naneseme nastrouhané jablko a zavineme do štrůdlu.
  4. Nakonec rozmícháme vejce a potřeme jím štrůdl, aby se pěkně leskl a upekl dozlatova.
  5. Pečeme na 180°C cca 20min.
Nutriční informace
Na jednu porci
Energetická hodnota
90kcal
Bílkoviny
5,5g
Sacharidy
10,5g
Tuky
2,5g

 

Mohlo by vás zajímat: 

Nepečený Flapjack
Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli.
 

Vanilkový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík. Je lehounký a snadný na přípravu. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: