Rádi byste zakousli ke svačině nebo po tréninku něco sladkého? Pokud vám došly proteinové tyčinky nebo byste rádi zkusili něco jiného pro doplnění energie, pak pro vás máme tip na tento skvělý koláč s hruškami a vlašskými ořechy.
Energetická hodnota
|
1171kJ
|
Bílkoviny
|
9,5g
|
Sacharidy
|
34g
|
Tuky
|
14,8g
|
Vláknina
|
4g
|
Jedná se o nešlechtěnou pšenici. Narozdíl od klasické bílé mouky má zachovány všechny důležité živiny – bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, komplexní sacharidy, vlákninu a navíc je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, hořčíku, fosforu, zinku, železa a draslíku. Špaldová mouka je celozrnnou alternativou pšeničně bílé mouky a díky sladké a oříškové chuti se skvěle hodí na pečení.
Je lehce stravitelná a obsahuje hodně vlákniny. Má nízký glykemický index, proto je vhodná pro diabetiky a při redukci hmotnosti.