Můj účet
Přihlášení
Menu

Jablečný koláček | TIP na SVAČINU DO KRABIČKY

Zdravé Dezerty

Hledáte tip na svačinu, kterou máte rychle hotovou a můžete si jí vzít sebou do práce či do školy? Pak se nechte inspirovat naším jednoduchým receptem na jablečný koláček. Recept neobsahuje žádný přidaný cukr a přitom si skvěle pochutnáte, chuť mu dodává sladké jablíčko a jemný arašídový krém. Ke koláčku se skvěle hodí řecký jogurt, tvaroh či proteinový koktejl pro doplnění bílkovin. Díky bílkovinám navíc budete skvěle zasycení po celé dopoledne či odpoledne.

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve si jablíčko omyjeme a následně nakrájíme na kostičky.
  2. V misce si smícháme ovesné vločky, kypřící prášek a nakrájené jablko.
  3. Přidáme vejce, bílek, arašídové máslo a důkladně promícháme.
  4. Vložíme do mikrovlnky a pečeme cca 3-4 minuty (hlídáme!).
  5. Po upečení vyklopíme na talíř (či do krabičky), necháme vychladnout a poté ozdobíme arašídovým máslem a jablkem.
  6. TIP: Doporučujeme podávat s řeckým jogurtem, tvarohem či proteinovým šejkem.

Titánus EGG Sušený bílek

Jestli nemáte využití pro žloutky nebo jste zrovna v redukční dietě a potřebujete víc bílků, pak je tento produkt ideální právě pro Vás. Složení je jednoduché, pouze 100 % sušené vaječné bílky. Vaječné bílky jsou velmi kvalitním zdrojem bílkovin s kvalitním aminokyselinovým spektrem. Jsou vhodné pro osoby, které mají alergii či intoleranci laktózy a neobsahují cholesterol. Jsou pomalu a snadno stravitelné, bez obsahu sacharidů, ideální do redukčních diet. Mají široké využití v kuchyni. Lze je připravit jako míchaná vejce tak, požadované množství smícháme s vodou do požadované konzistenci a opékáme na pánvi jako míchaná vejce. Lze je připravit i jako omeletu nebo je přidávat do snídaňové kaše pro nadýchanější konzistenci. Při využití při pečení je pouze stačí smíchat s malým množství vody do dosažení konzistence klasického bílku. Snadno je také vyšleháte do tuhého sněhu po smíchání s vodou.


Mohlo by Vás zajímat:

Arašídová DHAL s cizrnou | Oběd do krabičky

Hledáte výživný recept vhodný do tohoto chladného období? Vyzkoušejte arašídový dhal s cizrnou, který skvěle zahřeje i zasytí. Je bohatý na rostlinné bílkoviny, komplexní sacharidy i zdravé tuky.

Co jíst během těhotenství? Doplňky stravy + sport.

Zajímá vás jak se stravovat během těhoteství? Podívejte se na podcast video, kde výživový poradce Petr Havlíček a Tereza Fuková odpovídají na nejčastější otázky. 

Sleduj nás: