Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak nepřibrat přes Vánoce? Máme pro tebe 8 tipů, jak to udělat.

Rady, tipy, triky

Když se řeknou Vánoce, mnozí z nás si kromě pečení cukroví, adventního věnce a vánoční pohody u stromečku představí obložené stoly jídlem, obžérství, přejídání, nafouknuté břicho a pár kil navíc. Máme pro vás 8 tipů, jak tomuto stavu předejít, abyste se do Nového roku se nevalili jako sud.

✅ 1. Hlídejte si velikost porce

Začíná to v supermarketu, kdy nákupní košíky přetékají horou jídla a alkoholu. Tolik jídla, které není možné v několika členné rodině sníst, ale co kdyby došly brambůrky? Jíme více kalorická jídla, častěji a tím, že jde většinou o "uzobávání" velikost porce jen těžko uhlídáme. Dopřejte si k jídlu více zeleniny, která je bohatá na vlákninu a servírujte si jídlo na menší talíř, jíme především očima.

✅ 2. Buďte aktivní

Dělat sedy lehy po jídle není úplně ideální, ale věděli jste, že lehká zátěž v podobně procházky, zvýší pohyb střev, díky čemuž jídlo snadno a rychleji strávíte? Procházka navíc prospěje celému tělu a vy se tak odprostíte od plného stolu a projdete se na čerstvém vzduchu.


NÁŠ TIP! Super Greens PRO je funkční produkt s mixem super zelených látek pro očistu těla a maximální podporu trávení bez nafouklého břicha. Ideální pro užívání kdykoliv během roku.


✅ 3. Tekuté kalorie

O Vánocích alkohol i limonády tečou proudem. Věděli jste, že třetinkou Coly vypijete 30 g cukru, a že s příjmem alkoholu jsme více „rozežraní“? Stačí jejich konzumaci, alespoň částečně omezit a ušetříte tak mnoho kalorií, které se často vyrovnají energii z jídla. 

✅ 4. Nejezte jídlo, na které nemáte chuť

Plné stoly a bezedné mísy, kdy za pobídek hostitele budete uzobávat, přestože na nic chuť nemáte a cítíte se sytí, jen aby se neurazil. Nemusíte jíst jídlo, na které nemáte chuť, jen proto, že vám ho někdo nabízí. Naučte se říkat ne

✅ 5. Bílkoviny a vláknina

Vánoční pochoutky jsou založené hlavně na tuku a cukru. Na doplnění bílkovin byste rozhodně neměli zapomínat. Díky bílkovinám se budete cítit delší dobu sytí, zaženete tak chutě i hlad a tím pádem i méně sníte. Podobný efekt má i vláknina, proto si dopřejte k jídlu nebo k svačině kus zeleniny. 

✅ 6. Přineste na návštěvu něco zdravého

Toto je super tip, protože návštěvy jsou hlavně o jídle. Přineste tedy na ochutnání své zdravé vánoční cukroví (na našem blogu najdete mnoho zdravých vánočních receptů) nebo udělejte zeleninovou mísu. 

✅ 7. Frekvence stravování

Režim je důležitý, ale o Vánocích může jít trochu bokem. Pokud víte, že váš energetický příjem bude větší, snižte pocit porcí, pokud se cítíte sytí není nutné jíst jen proto, že tak máte nastavený režim. 

✅ 8. Jídlu věnujte pozornost

Je to ověřená věc, naučili jsme se jíst ve spěchu při práci, před YouTube či televizí, šálíme tak naší hlavu, protože se soustředí na něco jiného a nám pak ani nepřijde, že jsme toho tolik snědli. Pohádky v televizi a u toho zobaní chipsů a cukroví není žádnou novinkou a tak miska zmizí a vy si to ani neuvědomujete.

Bonusový tip, když už přeci jen... 

Když už přeci jen uklouznete a nastane den, kdy se nepodaří úplně podle představ a vy toho spořádáte více, sáhněte po trávicích enzymech. Trávicí enzymy pomáhají s trávením, nebudete se cítit tak dlouho nafoukle a těžce.

Tipy na kvalitnítní trávicí enzymy:

Extrifit Enzy 7! Digestive Enzymes

Vynikající pomocník pro dokonalé trávení všech živin: bílkovin, sacharidů i tuků. Enzy 7! Digestive Enzymes je unikátní a účinný produkt svého druhu. Tento výrobek vás zbaví zažívacích obtíží. Obsahuje komplex 7 trávicích enzymů pro lepší trávení bílkovin, sacharidů a tuků. 


Reflex Digezyme 

Digezyme® obsahuje komplex enzymů odpovědných nejen za trávení a stav zažívacího systému, ale také za obrovské množství reakcí, k nimž v organismu dochází. Důležitost enzymů je stále nedoceněna, ve skutečnosti je lze považovat za patrně nejdůležitější součást nejen sportovní výživy. Obsah 160 mg DigeZyme® v 1 kapsli - Amyláza, Proteáza, Laktáza, Lipáza, Celuláza


Survival Enzymes Fair Power

Směs účinných trávicích enzymů (amylázy, proteázy, laktázy, lipázy a celulázy) s ochrannou známkou DigeZyme® účinně podporuje trávení, zlepšuje tak využitelnost živin z přijímaných jídel. Trávicí enzymy Enzymes Fair Power jsou vhodné pro všechny sportovce, kteří přijímají denně větší množství potravy.


Komplet nabídka Trávicích enzymů >>>

Upečte si zdravé cukroví:

Bezlepkové vanilkové rohlíčky bez přidaného cukru. Chutnají jako klasické.

Upečte si křehké vanilkové rohlíčky, které neobsahují žádný lepek, jsou bez přidaného cukru. V tomto článku najdete i celé video z přípravy.

Fit čokoládové Raw kuličky s oříšky a rumem

Raw čokoládové kuličky s oříšky a rumem jsou skvělým tipem na vánoční cukroví. Tyto Energy balls si však můžete "uplácat" i kdykoliv během roku. Když vás přepadne chuť na sladké, nebo si budete chtít dát rychlý vyvážený snack, kuličky jako když najdete. 

Fit vánoční kokosové kuličky

Extra jednoduchý recept na kokosové kuličky ve fit verzi, které se skvěle hodí jako vánoční cukroví. Vytvořte zdravé Rafaelo kuličky, kterými ohromíte každého milovníka kokosu.

Zdravé marokánky

Snack ke kávě nebo první vánoční cukrovi? Upečte si zdravou variantu marokánek. S medem, sušenými meruňkami, brusinkami, pořádnou porcí ořechů a čokoládou navrch.

Zdravé celozrnné piškoty nejen na vosí hnízda či včelí úly.

Chystáš se letos k Vánocům připravit vosí hnízda a chceš je pozvednout na vyšší level? Upeč si domácí celozrnné piškoty. Obsahují méně cukru a více vlákniny než ty kupované a víš naprosto přesně co vše je uvnitř.

Slepované sušenky alá linecké cukroví - 18 kusů. Rychlý, zdravý recept.

Linecká kolečka jsou opravdu vánoční klasa a patří na každý talíř s vánočním cukrovím. Dnes si připravíme také slepované sušenky, které se chutí budou trochu lišit. Ořechová vůně, křupavé a zároveň nadýchané.

Fitness zdravé opilé perníkové truffle.

Opravdu hříšně čokoládově čokoládová chuť s dokonalou texturou a nádechem alkoholu. Tohle cukroví budou i vaši rodiče milovat a určitě neodmítnou!

Sleduj nás i na sociálních sítích: