Můj účet
Přihlášení
Menu

Kynutý koláč s pekanovou drobenkou

Pokud čekáte návštěvu a chcete je oslnit výborným a přitom fit receptem? Nechte se inspirovat naším receptem na fit kynutý koláč s meruňkami. Koláč doplňuje skvělá drobenka z pekanových ořechů. V těstě je použit náš skvělý smartfuel protein v příchuti piškotový dort, který dodá těstu jemnou vanilkovou chuť a k tomu bílkoviny navíc.

Ingredience:

Kvásek:

Těsto:

Drobenka:

Postup:

  1. Nejprve si v mističce smícháme ingredience na kvásek a poté necháme cca 20 minut na teplém místě vzejít.
  2. Dále si v míse smícháme ingredience na těsto, můžeme použít robota na pořádné hnětení. Pokud nemáme k dispozici robota, tak důkladně vše vypracujeme v kompaktní těsto.
  3. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě cca 1 hodinu odpočinout.
  4. Na přípravu drobenky je lepší nechat si máslo trošku povolit při pokojové teplotě. Poté vše smícháme tak, aby nám vznikla drobenka.
  5. Připravíme si pečící plech, vyložíme ho pečícím papírem.
  6. Na plech rozprostřeme těsto v tenké vrstvě a necháme ho na plechu ještě cca 10-15 minut odpočívat.
  7. Poté na těsto rovnomětně poklademe nakrájené meruňky (lze použít i jiné ovoce).
  8. Na závěr posypeme drobenkou.
  9. Plech dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut. Pro kontrolu zkoušíme těsto špejlí, zda už je upečené. Okraje by měly být dozlatova.
  10. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat :)

Country life Cukr třtinový

Třtinový cukr se vyrábí lisováním z cukrové třtiny a následně vařením třtinové šťávy. Cukrová třtina se dorůstá délky až 6 metrů a vyskytuje se pouze v tropických oblastech. Tento cukr se používá jako alternativa běžného řepného cukru. Oproti běžnému cukru je tmavší barvy a má typickou chuť po ovoci, jablku a medu. Lze ho využít při pečení, na oslazení krémů či nejrůznějších nápojů. 


Mohlo by Vás zajímat:

Křehký fit apple pie

Máte chuť na klasický apple pie, ale hlídáte si kalorie? Vyzkoušejte náš recept na křehký jablečný koláč bez přidaného cukru. Na koláči si pochutnáte a přitom ušetříte hromadu kalorií.

Víte, jak snížit kalorie ze sacharidových příloh?

Rýže, brambory, těstoviny, jakmile se ponoříme do světa diety a zdravého stravování, začnou nás pronásledovat otázky a obavy. Mohou přílohy narušit naši snahu o redukci hmotnosti? Máme pro vás jednoduchý návod, jak snížit kalorie ze sacharidových příloh téměř o polovinu.

Sleduj nás i na sociálních sítích: