Můj účet
Přihlášení
Menu

Odlehčený Sacher z celozrnné špaldové mouky

Zdravé Dezerty

Co si představíte, když se řekne Sacher? Hutný, čokoládový dort, který tak úplně #macrofriendly rozhodně není. Ovšem umíme ho udělat i v odlehčenější variantě. Místo klasické mouky jsme použili celozrnnou špaldovou, klasický cukr jsme nakombinovali třtinovým cukrem a medem a marmeládu jsme prohodili za džemy bez přidaného cukru. Pokud jste milovníkem čokolády (kdo by nebyl :)), tento recept musíte rozhodně vyzkoušet.

Ingredience: 

Postup:

  1. Vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu.
  2. Vyšleháme máslo a přidáme žloutky s medem a rozpuštěnou čokoládu s jablečným pyré.
  3. Postupně na střídačku vmícháme prosátou mouku a sníh z bílků.
  4. Přemístíme do formy vystlané pečícím papírem.
  5. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut.
  6. Necháme vychladnout, poté jednou prořízneme a naplníme marmeládou. Já jsem použila naši domácí meruňkovou s menším podílem cukru. Skvělou volbou jsou džemy od HealthyCo. Nezapomeňme pomazat také boky dortu a dáme vychladit.
  7. Poté rozpustíme tabulku čokolády a polijeme vychlazený dort.

Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by vás zajímat:

Fitness Kinder Schoko Bons cheesecake

Fitness Kinder Schoko Bons cheesecake musíte vyzkoušet! Vzhledově luxusní a chuťově perfektně vychytaný dezert, který potěší každého milovníka ořechů, ořechového másla a bílé čokolády. 3 vrstvy, které společně vytváří dokonalou kombinaci.

Proteinové mini cookies and cream lívanečky

Mini cookies and cream lívanečky s extra porcí bílkovin. Pochutnejte si na vytuněné snídani, která nejenže perfektně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. Ve zdobení se meze nekladou, my jsme zvolili kombinaci oříškového másla, borůvek a proteinové tyčinky.

Sleduj nás i na sociálních sítích: