Můj účet
Přihlášení
Menu

TOP 5 zdravých svačin do práce

Zdravé Dezerty

Z našeho blogu jsme vybrali TOP 5 chutných receptů na svačiny, které se skvěle hodí do práce, do školy či na cesty. Všechny recepty jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Najdete v nich velmi kvalitní ingredience, které tělu dodají důlěžité živiny a díky vysokému obsahu bílkovin Vás skvěle zasytí. Vyzkoušejte všechny a najděte si svého oblíbence.

V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:

  • Tapioka pudink s kokosovým mlékem
  • Skořicový koláč s jablíčky a arašídovým krémem
  • Domácí pribiňáček
  • Proteinová nutella
  • Cottage bulky

Je velmi časté, že v práci či ve škole nenarazíte na bufet s širokým výběrem jídel. Pokud už na něco narazíte, tak to jsou zpravidla sušenky, chipsy a další průmyslově zpracované potraviny. Určitě není od věci si občas dopřát i tyto potraviny, stavět na nich celý náš jídelníček není moudré a rozhodně ne zdravé. Jejich velkou nevýhodou je fakt, že mají velmi malou sytící schopnost a i když nimi rychle zaženete hlad, tak za chvilku ho budete mít znovu. Je to zejména proto, že obsahují velmi malé množství bílkovin a na druhou stranu vysoké množství jednoduchých sacharidů a nasycených tuků. Právě proto jsme pro Vás dali dohromady několik receptů, díky kterým si doma připravíte během pár chvil zdravou svačinu, na které si pochutnáte a ještě Vás dobře zasytí.

➡️ TAPIOKA PUDINK S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Inspirujte se naším receptem na velmi netradiční, ale přitom chutný dezert. A tím je pudink z tapiokových perel s kokosovým mlékem. Hodí se jako dezert po obědě nebo jako svačinka. Dozdobit si ho můžete podle chuti, ať už čerstvým ovocem, Frulove in Jelly či Vaší oblíbenou marmeládou. Velkou výhodou tapiokových perel je ta, že jsou přirozeně bez lepku a tak si na tomto dezertu mohou pochutnat i osoby s intolerancí či alergií na lepek.

Ingredience na 3 porce:

  • 100 g tapioka perel
  • 400 ml vody
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1-2 PL medu (podle chuti)

+ ovoce a Frulove in Jelly na ozdobení

Postup:

  1. Den předem si tapiokové perly namočíme do vody.
  2. Následujicí den přelijeme perly i s vodou do kastrůlku.
  3. Přivedeme k varu a přidáme kokosové mléko s medem.
  4. Mícháme do zhoustnutí, maximálně 10 minut.
  5. Pudink nandáme do skleniček a ozdobíme Frulove a ovocem.

Country life Tapiokové perly

Tapiokové perly jsou skvělé na přípravu chutných a bezlepkových dezertů. Perly jsou vyrobené pouze ze škrobu hlíz keře Manioku, jsou tedy přirozeně bezlepkové a pochutnají si i jedinci s intolerancí/alergií na lepek. Z tapioku lze připravit chutný dezert, pudink nebo je lze využít i na zahušťování. Perly velmi dobře váží vodu a mají neutrální chuť a jemnou vůni. 


➡️ SKOŘICOVÝ KOLÁČ S JABLÍČKY A ARAŠÍDOVÝM KRÉMEM

Čekáte návštěvu? Pak je tento recept na chutný a vláčný koláč přímo pro Vás! Koláč je plný jablíček, skořice a arašídového krému. Základ tvoří ovesné vločky, které obsahují velké množství prospěšné vlákniny, společně s rýžovou moukou a skořicovým proteinem. Skvělou chuť podtrhuje kombinace jablíček a arašídového másla. Dokonalá vůně Vám provoní celý byt. A nejlepší je, že v receptu je použito minimum cukru, takže můžete mlsat zcela bez výčitek.

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve si v misce smícháme ovesnou a rýžovou mouku, společně s proteinem a kypřícím práškem.
  2. Následně přidáme žloutky, nahrubo nastrouhané 1 jablko, mléko, arašídový krém a vanilku.
  3. Celé důkladně promícháme.
  4. V jiné misce si vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
  5. Připravíme si formu a vysteleme pečícím papírem.
  6. 2/3 těsta vlijeme do formy.
  7. Zbylou 1/3 těsta smícháme se skořicí a nalijeme na první vrstvu těsta.
  8. Druhé jablko si nakrájíme na malé kostičky a posypeme jím vršek koláče.
  9. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 40 minut.
  10. Po vychladnutí rozkrájíme a můžeme ozdobit lžičkou arašídového krému.
  11. Dobrou chuť :)

SmartFuel Arašídový krém

Lahodný krém tvořený pouze z jedné ingredience a to ze 100 % arašídů vysoké kvality. Jedná se o čistě přírodní produkt bez zbytečných příměsí. Arašídový krém představuje skvělý zdroj energie, zdravých tuků i bílkovin. Dále obsahuje řadu vitamínů (např. vitamín E), minerálů (např. hořčík) a antioxidantů. Je vhodný pro vegany a neobsahuje lepek. V kuchyni ho využijete při pečení, vaření, na ozdobení snídaňové kaše či palačinek, do smoothie nebo jen tak na lžičku.


➡️ DOMÁCÍ PRIBIŇÁČEK

Taky jste v dětství milovali Pribiňáček? Pojďte si s námi udělat jeho odlehčenou fitness verzi, kterou jsme pro vás připravili pouze z kvalitních ingrediencí. Stačí pouze pár základních surovin a domácí Pribiňáček je na světe!

Ingredience:
250 g tučného tvarohu
140 g 5% řeckého jogurtu

Postup:

  1. Do misky dáme tvaroh a řecký jogurt, přisypeme vanilkový protein, přilijeme javorový sirup a vše společně vyšleháme do hladkého krému.
  2. Krém rozdělíme do dvou skleniček, které dáme na 30 min do lednice.
  3. Poté už jen dozdobíme a máme hotovo.

➡️ COTTAGE BULKY

Máte rádi pečivo? A co takhle sladké pečivo? Přinášíme Vám jednoduchý a fit recept na sladké bulky, které si budete moct vychutnat k snídani či svačině a to zcela bez výčitek! Postačí Vám pouze pár surovin a za chvilku máte hotovo. Vychutnávat si je můžete samotné, ale skvěle chutnají s marmeládou nebo ořechovým máslem. Díky cottage sýru obsahují bulky slušnou dávku bílkovin a tak i skvěle zasytí. 

Ingredience na 7-8 kusů:

  • 150 g cottage sýru
  • 200 g špaldové mouky
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 1 PL oleje
  • 2 PL mléka
  • 1/2 pytlíku prášku do pečiva
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • hrst sušeného ovoce (meruňky, rozinky, aj.)
  • 1 PL medu
  • špetka skořice

Postup:

  1. Ve velké misce si smícháme všechny ingredience a v případě potřeby přidáme mouku či mléko. Záleží na hustotě cottage sýru.
  2. Vypracujeme mírně lepivé těsto.
  3. Z těsta vytvoříme malé bochánky.
  4. Bochánky přemístíme na plech, vystlaný pečícím papírem a necháme je chvilku odpočinout.
  5. Poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti můžeme bulky posypat nasekanými mandlemi či jinými ořechy.
  6. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme cca 15-20 minut.
  7. Po vychladnutí podáváme s oblíbenou marmeládou či ořechovým máslem :)
  8. TIP: Pokud neholdujete sladkému pečivu, tak ze surovin vynechejte sušené ovoce, med, skořici a mrkev. A na posypání použijte hrubou sůl, sýr a kostičky slaniny.

Country life BIO Sirup rýžový

Pokud hledáte alternativu k medu, pak vyzkoušejte tento rýžový sirup. Sirup se vyrábí fermentací rýže a jeho velkou výhodou je neutrální chuť bez aroma, které tak neovlivňuje chuť výsledného pokrmu. Lze ho použít všude, kde byste použili cukr či med. Lze ho použít ve studené i teplé kuchyni. Hodí se do pečení, na vaření, na doslazení kávy/čaje či na dochucení jogurtu nebo granoly. Sirup je světlý, hodně tekutý a má oproti jiným sirupům má poměrně nízkou sladivost.


NÁŠ TIP: Na našem blogu máme skvělý recept na proteinovou nutellu a na její přípravu Vám postačí pouze 5 ingrediencí. Nutella se skvěle hodí jako pomazánka na cottage bulky nebo jí můžete použít jako ozdobu na ovesnou kaši či jen tak na lžičku, když Vás honí mlsná. Recept najdete zde.


Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!

Mohlo by Vás zajímat:

Sladké vzpomínky na dětství | Vychutnejte si jejich fitness verzi

Zavzpomínejte si na dětství díky těmto 3 skvělým receptům, které jsme pro Vás vybrali z našeho blogu. Pamatujete se na oblíbený Kinder Pingue, Kinder Maxi King a na Kinder Bueno? Dopřejte si je tentokrát ve fitness verzi.

Proteinový banana bread: Med a skořice

Tento recept na proteinový banánový chlebíček je jednoduchý k přípravě, jeho vůně naplní váš domov a skvěle obohatí váš jídelníček. 

Sleduj nás: