Můj účet
Přihlášení
Menu

TOP 9 receptů z ovesných vloček

Zdravé Dezerty

Máte rádi ovesné vločky a došly Vám nápady na recepty, jak je využít? Pak právě pro Vás je náš nový článek, kde najdete TOP 9 receptů s využitím ovesných vloček. Vyzkoušejte a najděte si svůj oblíbený!

V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:

  • Ovesné flapjacky
  • Fit mrkváč z ovesných vloček
  • Fermentovaná ovesná kaše
  • Fit ovesný jablečný koláč
  • Bounty zapečená ovesná kaše
  • Fit ovesná sýrová houska
  • Pečená proteinová ovesná kaše
  • Fit ovesné čokoládové flapjacky

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů, obsahují vysoký obsah vlákniny a mají nízký glykemický index. V kuchyni mají široké využití, lze je využít při pečení, vaření, na zahušťování polévek/omáček. Z ovesných vloček se také připravuje rostlinný nápoj jako alternativa mléka nebo se zpracovávají jako mouka, která je skvělá na pečení. Z našeho blogu jsme Vám vybrali TOP 9 receptů, kde ovesné vločky hrají hlavní roli. Jsme přesvědčení, že nešlápnete vedle ani s jedním receptem. Vyzkoušejte a nechte si chutnat :)

⏩️ Ovesné flapjacky

Ovesné flapjacky jsou skvělou volbou plnohodnotné svačinky nebo třeba snídaně to go. Nejlépe chutnají odleželé, doporučujeme si tak připravit flapjacků více a vždy je mít v ledničce v zásobě. V kreativitě se meze nekladou, do základu můžete přidat to, na co máte zrovna chuť, a flapjacky mít vždy trošku jiné. Tyčinka se perfektně hodí také na cesty a výlety.

Suroviny:
Postup:

1. V misce smícháme vločky, protein, brusinky a ořechy.
2. Následně k sypké směsi přidáme i rozpuštěný kokosový olej, mléko a zamícháme.
3.  Celé přendáme do obdélníkové formy nebo krabičky, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ztuhnout do mrazáku na cca půl hodiny.
4. Po půl hodině vyndáme z mrazáku a polijeme čokoládou, kterou jsme si rozpustili v mikrovlnce spolu s kokosovým olejem.
5. Dáme ještě na 1-2 hodiny do mrazáku a můžeme podávat! Nejlepší jsou ale až druhý den :)


⏩️ Fit mrkváč z ovesných vloček

Mrkvový dort neboli carrot cake je aktuálně velmi oblíbený a populární dezert. Na první pohled se může zdát, že se jedná o super zdravou a lehkou verzi dezertu, ale zdání klame... Pokud si dáte mrkváč v kavárně, je stejně jako ostatní sladké dezerty plný cukru. Pokud si držíte linii nebo se snažíte stravovat zdravě, vyzkoušejte náš recept na oblíbený mrkvový dort, který je v té nejvíce odlehčené variantě, jaká může být. Dortík je bez oleje, bez mouky a cukru. K doslazení doporučujeme čekankové slazení a místo mouky jsme použili namleté ovesné vločky. Přesto je dezert vláčný a moc dobrý. 

Ingredience:

POSTUP

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.
  2. Následně přimícháme nastrouhanou mrkev, žloutky a mléko.
  3. Vaječné bílky vyšleháme a opatrně přimícháme do těsta.
  4. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 200° péct cca 35-45 minut.

NÁŠ TIP: Pokud máte rádi sladší dezerty, doslaďte čekankovým slazením. Osladit můžete přímo těsto, nebo až hotový nakrájený dortík při servírování. Doporučujeme ještě zaprášit skořicí! :)


⏩️ Fermentovaná ovesná kaše

Podpořte své trávení, zejména po Vánocích :), fermentovanou ovesnou kaší. Fermentované potraviny jsou přirozeně probiotické a obsahují zdraví prospěšné organismy. Tyto organismy jsou důležité pro správné fungování trávicích ústrají, a tím pomáhají k udržení celkového zdraví. 

Ingredience (1porce): 

Postup:

  1. Smícháme vločky s tvarohem a kefírem.
  2. Posypeme skořicí a kakaem a necháme před noc odležet.
  3. Ráno už jen dozdobíme tím, co máme rádi! My dali maliny jahody- včetně lyofilizovaných, oříšky a nakonec zakápli lžičkou medu!

⏩️ Fit ovesný jablečný koláč

Jednoduchý a rychlý recept pouze z pár ingrediencí. K dnešnímu receptu vám stačí 6 ingrediencí, necelá hodinka času a zdravý jablečný ovesný koláč je na světě. Díky jablečnému pyré či rozmixovaným jablkům je koláč vláčný, ovesné vločky dodají koláči dostatek vlákniny a přimícháním proteinu získáte bílkovinovou pecku.

Ingredience: 

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.
  2. Následně k nim přimícháme vejce, mléko, jablečné pyré a směs necháme chvíli odležet.
  3. Poté ji přemístíme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180° péct cca 50-55 minut.
  4. Dobrou chuť!

Náš TIP: SMARTFUEL 100 % whey protein 

Vytuňte koláč o bílkoviny navíc. Bílkovinový koláč upečete jednoduše přidáním proteinu. Protein můžete zvolit ochucený, čímž koláč ještě dosladíte. Sáhnout však můžete i po neochucené variantě natural. Jednou odměrkou doplníte 23,4 g bílkovin. Natural verze neobsahuje aditiva či jiné přidané složky, jedná se o 100% čistý protein té nejvyšší kvality.



⏩️ Bounty zapečená ovesná kaše

Ovesná kaše trošku jinak? Zkuste zapečenou! Zapečená ovesná kaše v příchuti Bounty potěší všechny milovníky kokosu. A pozor, v dnešním receptu vám představíme žhavou novinku díky které si lahodnou zapečenou kaši mohou vychutnat i vegani. 

Ingredience:

Postup:

  • Ingredience na první vrstvu smícháme a dáme do formy 9 x 11 cm, zakryjeme alobalem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
  • Ovoce dáme do hrnce a zahříváme, až se rozpustí přidáme škrob a flavdrops a mícháme do zhoustnutí.
  • Směs ovoce dáme na první vrstvu.
  • Smícháme ingredience na třetí vrstvu a dáme na vrstvu druhou.
  • Posypeme kokosem.

NÁŠ TIP: VEGAN VERZE!
Tvaroh nahraďte veganskou alternativou a Bounty protein? Ten si dopřát můžete!
Ikonické proteiny Snickers a Bounty jsou nově i ve veganské verzi. Hráškový protein a protein z hnědé rýže se postarají o doplnění kvalitních bílkovin. Každá porce obsahuje 10 g bílkovin. Protein se pyšní skvělou chutí po čokoládě, karamelu a oříšcích (Snickers) a čokoládě s kokosem (Bounty).


⏩️ Fit ovesná sýrová houska

Sýrová houska hotová za hodinku vás překvapí nejen svým složením, ale i chutí. Základ tvoří ovesné vločky, sýr a jedna tajná igredience, kterou byste v sýrové house sice nečekali, ale dodává jí vláčnost a etradiční originální chuť. 

Ingredience:

Postup:

  1. Ovesné vločky nasypeme do misky.
  2. Přilijeme jablečné pyré, vodu a vajíčka, která jsme si se špetkou soli vyšlehali do pěny.
  3. Celé důkladně promícháme i s najemno nastrouhaným eidamem a směs necháme alespoň na hodinu odležet, aby vločky změkly.
  4. Následně ke směsi přimícháme kypřicí prášek a pokud je směs příliš hustá, můžeme přilít trochu vody.
  5. Těsto vlijeme do malé formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.
  6. Posypeme semínky a dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 60-70 minut dozlatova.

4 tipy na jednoduché a zdravé snídaně

Lámete si hlavu nad rychlými, ale zdravými snídaněmi? Petr Havlíček a Tereza Fuková pro vás připravili 4 recepty na nutričné výživné snídaně, které připravíte v pár okamžicích.


⏩️ Pečená proteinová ovesná kaše

Hledáte chutný a výživný způsob, jak začít svůj den plný energie? Vyzkoušejte pečenou proteinovou ovesnou kaši. Skvělá snídaně není jenom plná chuti, ale také nabízí bohatý zdroj bílkovin a vlákniny, které jsou klíčové pro udržení pocitu sytosti. Navíc, příprava této snídaně je naprosto jednoduchá, potřebujete jen jednu mísu, ve které kaši zapečete, a rychlá – stačí 20 minut

Potřebujete: 

Postup: 

Jako první smíchejte všechny suché ingredience v jedné míse, poté přilejte mléko, med a nakonec do směsi nastrouhejte jablko. Všechno znovu dobře promíchejte a dejte do předehřáté trouby na 170 stupňů na 20 - 25 minut.


Náš tip: SmartFuel 100% Whey Protein

Hledáte protein, který neovlivní chuť jídla ve vašich pokrmech? Vyzkoušejte verzi proteinu SmartFuel Natural, obsahuje pouze syrovátkový koncentrát, zpracovaný tou nejšetrnější metodou a ať už ho přidáte do kaše, koláče nebo smoothie, nepoznáte to. 

⏩️ Fit ovesné čokoládové flapjacky

Recepty bez pečení zvládne opravdu každý. Ingredience stačí pouze zamíchat, nechát chvíli zatuhnout a máte parádní svačinku na cesty, dezertík ke kávě či snídani "to go". Pouze 5 ingrediencí, minutka času a čokoládové flapjacky, které potěší nejen čokoholiky, jsou na světě.

Ingredience:

Postup:

  1. Do misky dáme kakaovou hmotu a rozpustíme ji spolu s ghee do tekuté čokolády. 
  2. Následně přisypeme ovesné vločky, protein a přidáme i pekanové máslo.
  3. Všechny suroviny společně promícháme.
  4. Směs vtlačíme do formy nebo krabičky, kterou jsme si vyložili potravinářskou folií.
  5. Dáme alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
  6. Nakonec nakrájíme a můžeme podávat!

Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!


Mohlo by Vás zajímat:

TOP 5 sladkých fitness receptů s jablky​

Jablka jsou skvělá v jakékoliv podobě. Na našem blogu najdete spoustu receptů, kde jablka hrají hlavní roli. My jsme pro Vás vybrali TOP 5 receptů, které si jednoduše zamilujete!

Proteinový oreo mugcake | TIP na SNÍDANI

Rychlý, fit, nabitý bílkovinami a chuťově výtečný mugcake alias hrníčkový dortík, přesně takový si vykouzlíte během pár minut podle našeho receptu. 

Sleduj nás: