Můj účet
Přihlášení
Menu

TOP 5 sladkých fitness receptů s jablky

Jablka jsou skvělá v jakékoliv podobě. Na našem blogu najdete spoustu receptů, kde jablka hrají hlavní roli. My jsme ze všech receptů vybrali TOP 5. Připravte si s námi sladký a lahodný koláček ke kávě či výbornou snídani v podobě lívanců. Všechny dobroty jsou ve fitness verzi, tudíž si je můžete vychutnávat bez výčitek. Přesvědčte se sami a věříme, že s žádným receptem nešlápnete vedle!

V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:

  • Jablečný koláček ideální na svačinu
  • Fit verze oblíbeného jablečného koláče
  • Fit jablečné lívance s karamelem
  • Křehký apple pie ve zdravější verzi
  • Mandlovo jablečný chlebík

Ve všech našich receptech najdete kvalitní suroviny a minimum přidaného cukru. I tak Vám zaručujeme, že si skvěle pochutnáte. Překvapte Vaši návštěvu výborným koláčem ke kávě nebo si jednoduše vykouzlete svačinu do práce či kvalitní snídani. 

➡️ JABLEČNÝ KOLÁČEK | TIP NA SVAČINU DO KRABIČKY

Hledáte tip na svačinu, kterou máte rychle hotovou a můžete si jí vzít sebou do práce či do školy? Pak se nechte inspirovat naším jednoduchým receptem na jablečný koláček. Recept neobsahuje žádný přidaný cukr a přitom si skvěle pochutnáte, chuť mu dodává sladké jablíčko a jemný arašídový krém. Ke koláčku se skvěle hodí řecký jogurt, tvaroh či proteinový koktejl pro doplnění bílkovin. Díky bílkovinám navíc budete skvěle zasycení po celé dopoledne či odpoledne.

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve si jablíčko omyjeme a následně nakrájíme na kostičky.
  2. V misce si smícháme ovesné vločky, kypřící prášek a nakrájené jablko.
  3. Přidáme vejce, bílek, arašídové máslo a důkladně promícháme.
  4. Vložíme do mikrovlnky a pečeme cca 3-4 minuty (hlídáme!).
  5. Po upečení vyklopíme na talíř (či do krabičky), necháme vychladnout a poté ozdobíme arašídovým máslem a jablkem.
  6. TIP: Doporučujeme podávat s řeckým jogurtem, tvarohem či proteinovým šejkem.

Titánus EGG Sušený bílek

Jestli nemáte využití pro žloutky nebo jste zrovna v redukční dietě a potřebujete víc bílků, pak je tento produkt ideální právě pro Vás. Složení je jednoduché, pouze 100 % sušené vaječné bílky. Vaječné bílky jsou velmi kvalitním zdrojem bílkovin s kvalitním aminokyselinovým spektrem. Jsou vhodné pro osoby, které mají alergii či intoleranci laktózy a neobsahují cholesterol. Jsou pomalu a snadno stravitelné, bez obsahu sacharidů, ideální do redukčních diet. Mají široké využití v kuchyni. Lze je připravit jako míchaná vejce tak, požadované množství smícháme s vodou do požadované konzistenci a opékáme na pánvi jako míchaná vejce. Lze je připravit i jako omeletu nebo je přidávat do snídaňové kaše pro nadýchanější konzistenci. Při využití při pečení je pouze stačí smíchat s malým množství vody do dosažení konzistence klasického bílku. Snadno je také vyšleháte do tuhého sněhu po smíchání s vodou.


⏩️ FIT VERZE OBLÍBENÉHO JABLEČNÉHO KOLÁČE

Pokud máte rádi tradiční jablečný koláč, pak vyzkoušejte náš jednoduchý recept fit verzi tohoto oblíbeného koláče. V receptu nebyl použit žádný přidaný cukr, korpus je slazený erythritolem. Nechybí velká nálož jablíček, která dodávají sladkou a přitom lehce kyselou chuť. Věříme, že tento koláč potěší každou návštěvu.

Ingredience:

Těsto:

Náplň:

Postup:

  1. V misce si smícháme všechny ingredience na těsto a vytvoříme nelepivé kompaktní těsto. 
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme ho na chvilku odležet do lednice.
  3. Mezitím si připravíme náplň.
  4. Jablka si oloupeme, nastrouháme nahrubo, lehce zbavíme jablečné šťávy a smícháme je s pudinkovým práškem.
  5. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny.
  6. Polovinu si vyválíme na pomoučněném válu nebo na pečícím papíru.
  7. Vyválené těsto namačkáme do kulaté formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem.
  8. Na těsto navrstvíme jablka s pudinkem.
  9. Druhou část těsta opět vyválíme a nakrájíme na plátky.
  10. Plátky těsta pokládáme na jablka tak, aby vytvořily mřížku.
  11. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 60-70 minut dozlatova.
  12. Po vychladnutí rozkrájíme a podáváme :)

LSP +ZERO Ceylon Zimt (skořice)

Pokud máte rádi skořici, tak k jablíčkům můžete přidat skořici. Jednak skořice dodá koláči ještě lepší chuť a druhak má spoustu příznivých benefitů. Skořice podporuje mozkovou činnost, pomáhá zmírnit nervozitu a podporuje paměť. Napomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a podporuje funkci tračníku. Skořice je přirozeně sladká a má bohatou a jemnou vůni. Hodí se na dochucení snídaňových kaší, smoothie, skvěle se využije i při vaření a pečení.


⏩️ FIT JABLEČNÉ LÍVANCE S KARAMELEM

Jablečné lívance ze špaldové mouky vypadají složitě, jako recept pro pomalé víkendové ráno, ale omyl! Těsto na lívance máte umíchané za dvě minutky a hotové lívanečky máte na stole za minut deset. Ve zdobení se meze nekladou. Pokud nedržíte striktní jídelníček můžete si dopřát klasický karamel, pokud si kalorie hlídáte, máme variantu i pro vás.

Ingredience s postupem


Arašídy s příchutí slaný karamel

Dokonalá chuť, jemná krémová konzistence a úžasná vůně. Tento chuťový skvost tvoří 3 kvalitní suroviny: na sucho pražené arašídy z Argentiny, vyladěná karamelová čokoláda z Belgie a špetka Maldon soli z Británie, kterou solí sama královna. Dokonalý gurmánský zážitek bez kompromisů. Nejlépe chutná tekutý, při pokojové teplotě a pořádně rozmíchaný.


⏩️ KŘEHKÝ APPLE PIE VE ZDRAVĚJŠÍ VERZI

Máte chuť na klasický apple pie, ale hlídáte si kalorie? Vyzkoušejte náš recept na křehký jablečný koláč bez přidaného cukru. Na koláči si pochutnáte a přitom ušetříte hromadu kalorií. 

Ingredience:

Postup:

  1. Na těsto si všechny suroviny vypracujeme v jednotnou kuličku.
  2. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na 30 minut odležet do lednice.
  3. Mezitím si jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a smícháme s pudingovým práškem.
  4. Těsto rozpůlíme a část vyválíme naspod formy vyložené pečicím papírem.
  5. Navrstvíme jablečnou směs.
  6. Zbylou část těsta vyválíme a nakrájíme, pásky a poklademe navrch tak, aby vytvořily mřížku.
  7. Dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 50 minut.

AllNutrition Jelly

Místo čerstvých jablek můžete použít i Jelly od AllNutriton.
Skutečně šťavnaté ovoce ponořené do lehkého želé. Vynikající ovocná chuť bez přidaného cukru. Obsah ovoce v jelly je až 80 %, je slazeno erytrhitolem a má skutečně ovocnou chuť.


⏩️ MANDLOVO JABLEČNÝ CHLEBÍK

Sladký chlebík, který chutná po jablíčku, skořici, oříškovém másle a mandlích. Chuť, kterou budete zbožňovat. Chlebík je hutnější, skvěle vás zasytí, doplní potřebné makronutrienty, pochutnáte si a ještě vám provoní kuchyň skořicí.

Ingredience korpus:


NÁŠ TIP: Jedna hrst mandlí vážící necelých 30 gramů obsahuje až 20 různých flavonoidů, 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramu tuků polynenasycenýchy. V jedné hrstce mandlí najdeme také 3,5 gramu vlákniny. Třicet gramů mandlí obsahuje také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku. 


Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!

Mohlo by Vás zajímat:

DÝŇOVÉ RECEPTY | 5x JINAK

V tomto článku vám představíme 5 nápadů na to, jak využít dýni ve sladkých receptech.

Nadýchaná PROTEINOVÁ kaše | Tip na SNÍDANI

Vyzkoušejte náš recept na proteinovou kaši! Příprava zabere pár minut, ale přesto je kašička nadýchaná, krémová i lahodně sladká a navíc vyniká vysokým obsahem bílkovin. Díky tomu zahřeje, zasytí a dodá energii na celé dopoledne.

Sleduj nás i na sociálních sítích: