Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravý fit medovník

Zdravé Dezerty

Taky se vám sbíhají sliny při pohledu na medovník? A věděli jste, že i tento lahodný dezert lze vytvořit v odlehčené fit variantě? Není to vůbec složité a o bílkoviny ve zdravém medovníku také není nouze.

Ingredience korpus:

Vše smícháme dohromady na tuhé těsto, popřípadě přidáme mléko nebo mouku podle potřeby. Těsto necháme chvíli uležet. Poté si jej vyválíme a pomocí menšího talíře vyřízneme kruh. Vyšlo mi celkem 5 plátů, ale záleží na velikosti vašeho talíře. Poté pláty přemístíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů 12-15 minut. Pokud nám část těsta zbyla, vyválíme ji, také upečeme a použijeme na ozdobu dortu.Necháme vychladnout.

Ingredience krém:

Vyšleháme si tvaroh, jogurty a cremé olé, přidáme med a skořici a nakonec i mleté ořechy. Pokud nemáte cremé olé použijte pouze ochucené 2-3 tvarohy. Poté vrstvíme medové pláty a krém. Krém důkladně rozmažeme, aby byl po celé ploše, obmažeme i boky a vrch dortu a poté posypeme směsí mletých ořechů a nastrouhaného zbylého korpusu.


NÁŠ TIP: Vlašské ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3% sacharidů (cukrů). Nachází se v nich železo, selen, zinek, draslík, vitamín E a skupina vitamínů řady B.


Zdroj: Simona Tomášková

Mohlo by Vás zajímat:

Proteinový pistáciový dortík

Pistáciový dort jako z cukrárny, který můžete dlabat i v redukci. Do základu jsme použili cizrnu a k doslazení jsme zvolili erythritol a čekanku. Kombinace proteinu, skyru a tvarohu doplní slušnou porci bílkovin. Tímto dortem ohromíte každou návštěvu.

Peanut Butter Cup bez přidaného cukru

Každý je zná, každý je miluje! Přidali jsme bílkoviny, cukr vyměnili za datle a čekanku a zdravější verze košíčku je na světě. Vyzkoušejte recept na oblíbenou sladkost, kterou si můžete vychutnat klidně i v dietě.

Sleduj nás i na sociálních sítích: