Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit banánové mini bábovičky

Upečte si zdravé minibábovičky, které jsou díky banánu sladké a vláčné. Čím zralejší banán použijete, tím bude těsto sladší. Banány jsou výborné nejen pro svou sladkost, ale navíc jsou nabité mikroživinami. Obsahují například draslík, který napomáhá předcházet svalovým křečím. Banánů se nemusíte bát ani v dietě. Obsahuje sice větší množství sacharidů, ale díky jeho složení zůstanete déle sytí. Pokud k dnešnímu receptu nemáte formu na minibábovičky, nezoufejte, těsto můžete upéct také ve formě na muffiny či jako klasickou bábovku.

Ingredience: 

Postup:

Všechny suroviny až na kakao smícháme dohromady. Poté si těsto rozdělíme na poloviny a do kedné dáme kakao a zředíme trochou mléka. Těsto vrstvíme do silikonových formiček vymazaných kokosovým olejem. Na vymazání formiček jsme použili kokosový olej ve spreji. Pokud nemáte formu na malé bábovičky, lze upéct ve formě na muffiny, nebo v jakékoli jiné. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.


NÁŠ TIP pro všechny čokoholiky: Nakrájejte do těsta čokoládu, bábovičky budou čokoládovější, sladší a zkrátka lepší :) Nesahejte však po obyčejné čokoládě, ale vyzkoušejte Lifelike Čokoládové pecičky ze 100% čokoládové hmoty. Neobsahují žádný přidaný cukr, jsou však plné zdravých benefitů z kakaových bobů. 


Mohlo by vás zajímat:

Mini fit dortíky. Zdravý jednoduchý zákusek.

Rychlé fit mini dortíky vhodné na každou oslavu. Navíc jsou doplněné o dávku proteinu a dezert jako z cukrárny je na světě

Zdravé kuřecí empanadas. Španělské oblíbené jídlo.

Empanadas jsou plněné taštičky, které pocházejí až ze Španělska a Jižní Ameriky. Můžete je naplnit čímkoliv, my je naplnili kuřecí směsí.

Sleduj nás i na sociálních sítích: