Sezonní dýňové lívanečky navíc doplněné o dávku bílkovin jsou tím pravým jak se navnadit na podzimní atmosféru, uspokojit své chuťové pohárky a navíc zůstat fit.
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni si očistíme a oloupeme. Dáme vařit s pořádnou dávkou mleté skořice, já jsem dala i 1 skořici v celku. Vaříme cca 20 minut do měkka. Poté scedíme, vodu si dáme bokem a necháme vychladnout. Dýni jsem rozmixovala v mixéru s cca 2 naběračkami vody z uvařené dýně.
Poté smícháme suché ingredience, přidáme pyré, vejce, olej a mléko a důkladně promícháme. Poté opékáme na pánvi, já jsem pánev postříkali trochou kokosového oleje ve spreji. Nakonec jsem lívance podávala s domácí meruňkovou marmeládou a ochuceným tvarohem.
NÁŠ TIP: Pokud nemáte zrovna domácí marmelády, vyzkoušejte džemy od HealthyCo. Neobsahují přidaný cukr, jsou připraveny ze 75g ovoce na 100g a jako zdravá náhrada za klasické džemy chutnají naprosto perfektně.
Mohlo by vás zajímat:
Upečte si super koláč se švestkami.
Mnoho lidí se domnívá, že zařazením zdravých potravin a pravidelnou stravou dosáhnou kýžených výsledků. Může být, ale tak snadné to není. Zdravé potraviny častokrát obsahují mnohem více kalorií, protože jsou i nutričně bohatší a obsahují i více prospěšných látek, než průmyslově zpracované potraviny.