Můj účet
Přihlášení
Menu

JABLEČNÁ Buchta s Tvarohem | Fitness RECEPT

Zdravé Dezerty

S příchodem podzimu a hojné sklizně jablek, není lepšího způsobu, než je zužitkovat v nějakém zdravém pečení. Ať už máte jablka vlastní, nebo vám je daroval soused, který jich má plnou zahradu a už neví, co s nimi, zkuste tenhle recept, ke kterému nepotřebujete žádné zázračné ingredience. Po většině případů už máte všechno doma. Pusťme se do práce! 

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve smícháme citronovou kúru se žloutky a mlékem.
  2. Poté přidáme sypské ingredience (mouku a kypřící prášek) a zapracujeme společně s jablkem a tvarohem.
  3. Vyšleháme si bílek, který přidáme do vzniklé směsi společně s erythritolem.
  4. Část směsi (zhruba 2/3) dáme do nádoby na pečení, a zbytek si dáme stranou.
  5. Mezitím si připravíme tvarohovou výplň, kde nám stačí smíchat tvaroh s proteinem.
  6. Tvaroh dáme na směs v nádobě na pečení a celé "polijeme" zbytek (cca 1/3 směsi). A dáme do toruby na 180° na 45-55 minut.
  7. Buchtu vyndáme z trouby, necháme chvíli vychladnout a servírujeme s ořechovým máslem.

Dobrou chuť!


Rýžová mouka

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel.


Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by vás zajímat:

Proteinový malinovo čokoládový dortík

Malinovo očokoládový dortík jako z luxusní cukrárny ohromí nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí! Přitom je zcela bez přidaného cukru, klasické mouky a klasického másla. Chuť dortíku je plně čokoládová a malinově osvěžující.

Fitness jahodový nepečený cheesecake

Plná jahodová chuť, tvarohová svěžest a ovesnoarašídový korpus vytvoří kombinaci, o které jste ani nesnili. Cheesecake vypadá složitě, ale opak je pravdou. Je nepečený, ingredeince stačí jen smíchat, navrstvit a nechat ztuhnout a odpočinout v ledničce. 

Sleduj nás i na sociálních sítích:​